Why kids kill av Peter Langman (Ph.D)

Why kids killTittel: Why Kids Kill – Inside the minds of school shooters
Forfatter: Peter Langman
Utgitt på Palgrave MacMillan 2009
Kilde: Egen bok

Why would someone from a good home walk into school one day and randomly shoot innocent people?

Til tross for hva media rapporterer, vet vi lite om hva som driver unge mennesker til å utføre forferdelige handlinger i forbindelse med skolemassakrer. Mobbing og utestenging har blitt presentert som årsaker, men Peter Langman går i denne boken dypere inn i de psykologiske årsakssammenhengene som gjør at noen unge mennesker blir massemordere.
Ved å se nærmere på 10 skoleskyttere, blant dem Eric Harris og Dylan Klebold (Columbine) og Seung Hui Cho (Virginia Tech) forsøker han å gi svar på hva som utløste handlingene, og hva vi må se etter hos andre i et forsøk på å forhindre slike tragedier i framtiden.

Boken er på engelsk, men likevel skrevet på en så enkel og «folkelig» måte at det er lett å sette seg inn i stoffet. Man må kanskje, som meg, være i overkant interessert i slike ting for å finne den interessant – men det gjorde altså jeg… Dessuten er det interessant å lese om årsakssammenhenger sett i lys av 22. juli… Jeg har «ABB» notert flere steder i boken, siden jeg fant mange likhetstrekk.

En tanke om “Why kids kill av Peter Langman (Ph.D)

  1. Peter Langmann kan man lære mye av fordi ulike perspektiver er nødvendig. Overforenkling kan gjøre det mye verre fordi hensikten er god, men utfallet er uheldig. Utfallet er mange barn som kansje vil kunne oppleve mer sosialt utenforskap. Og vil man bli møtt med en holdning som ‘du kan skyte skolen’? De fleste mobbede barn gjør ikke så ekstreme handlinger, så det er klart at det må være mer enn bare sosiale problemer eller dårlige forhold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *