Vinneren av årets Bokhandlerpris er…

Per Petterson, for sin bok Jeg nekter. Prisen ble i dag overrakt av kulturminister Hadia Tajik og er andre gang Petterson mottar Bokhandlerprisen. Prisen deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel.

Omtale fra Oktober Forlag:
To menn møtes tilfeldig en tidlig morgen på brua over Ulvøya i Oslo. Tommy og Jim. De har ikke sett hverandre på femogtredve år, men en gang hadde de vært venner så langt tilbake de kunne huske. Et vennskap like naturlig som å puste. Men hva skjer hvis den ene plutselig får det for seg at et vennskap må fortjenes? Og i dag: Jim står å fisker på brua, og Tommy kommer kjørende i sin nye Mercedes. Er det ikke rart, sier han, at ting kan bli sånn, omvendt. Fortid møter nåtid i det døgnet vi følger dem, tidlig i september.

Jeg har dessverre ikke rukket å lese boka enda, men jeg kommer med en omtale av den på et senere tidspunkt.

Per Petterson ble født i 1952, og debuterte i 1987 med diktsamlingen Aske i munnen, sand i skoa. Han har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap, blant annet Bokhandlerprisen og Kritikerprisen for boken Ut og stjæle hester. For boken Jeg forbanner tidens elv mottok han Brageprisen, Kritikerprisen og Nordisk råds litteraturpris.

ritaleser gratulerer Per Petterson så mye med årets Bokhandlerpris!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *