Vårens bøker fra Silke Forlag 2014

I dag skal jeg presentere de bøkene fra Silke Forlag som jeg gleder meg til:

Nådeløs vårNådeløs vår av Louise 
(Kom januar)
Three Pines er en liten by midt inne i Canadas skoger. Innbyggerne er en blanding av eksentriske kunstnere, forfattere og aktivitetshandlere og vanlige småbyfolk. Bak den pittoreske fasaden lurer hemmeligheter – hemmeligheter som leder til mord. I Nådeløs vår dø en kvinne på mystisk vis under en seanse. Louise Penny helt, førstebetjent Armans Gamache ved Sûreté de Quebec, blri stadig mer kjent med landsbyen, og han utforsker menneskesinnets mørkeste kroker for å forstå drapsmotivet og finne morderen.

Mord i augustMord i august av Maria Lang
(kom januar)
«Det er NOEN som kommer til å sette i gang en forferdelig katastrofe…» Puck Bure har fått låne sin tante Otties hytte i Roslagen, men det hviler en forbannelse over oppholdet helt fra starten av. Tante Ottie har advart Puck om naboene, og da Puck møter dem, forstår hun hvorfor. Den styrtrike Adéle Renman regjerer hensynsløst over sin familie, og raseriet ulmer overalt. For et ormebol! Men det er ikke før krepselaget at Puck innser at en morder skjuler seg i de vakre omgivelsene…

Nedlagte brudepikerNedlagte brudepiker av Karin Bjørset Persen
(Kommer mars)
«Gift dere selv, hvis dere tror det er så forbannet festlig!» freser Trude. Magnhild og de andre voksne damene som skal være brudepikene hennes, synes at Trude sutrer unødvendig. Det er lenge til bryllupet, og den vordende bruden har allerede jevnlige hysteriske utbrudd. Er det ikke meningen at et bryllup skal være en gledens høytid? Plutselig rammer katastrofen den lille bygda i Finmark. Barnehage og skole er nedleggingstruet, og man vet hva som skjer hvis disse institusjonene forsvinner: Familier flytter, butikken stenger, arbeidsplassene forsvinner og mørket legger seg over bygda. Men fruene godtar ikke å bli nedlagt! Lite aner de korrupte politikerne hvilken formidabel kraft de har tirret på seg. Dameklubben Frustrerte fruer i Bjørkvik skyr ingen midler for å redde bygda. Protestmøter, utpressing, Brazilian waxing, racing-rein og swingersrykter er bare begynnelsen. Spørsmålet er bare om Trude noensinne blir gift?

Historien om huset ved havetHistorien om huset ved havet av Elisabeth Gifford
(Kommer april)
I Skottland finnes myter om såkalte «selkies», et havfolk som er en krysning mellom menneske og sel – som en havfrue. Myten skal ha det til at det er et norsk opphav til dette.
I 1860 ankommer pastor Alexander Ferguson øya Harris, på Hebridene i Skottland. Den unge og naive pastoren skal overta den lille menigheten. Han føler en sterk dragning til de lokale sagnene om selkies, og tanken på anerkjennelse gjennom en revolusjonerende oppdagelse i Darwins ånd driver ham. På øya møter han tjenestepiken Moira og den vakre Lady Marstone. To kvinner som er tynget av sine livsskjebner og fylt med hat. Deres livshistorier flettes sammen, og Huset ved havet holder på deres hemmeligheter i mange år. Det vil ta mer enn et århundre før Huset ved havet motvillig bryter sin taushet. Og det er Ruth som finner hemmeligheten som ikke tålte dagens lys.

 

En tanke om “Vårens bøker fra Silke Forlag 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *