Vårens bøker fra Schibsted Forlag

UroUro av Jesper Stein
(kommet)
En mann blir funnet myrdet på en kirkegård natten etter at politirazziaen mot Ungdomshuset utløste opptøyer på Nørrebro i 2007. Den drepte er iført finlandshette og militærstøvler, og mistanken rettes umiddelbart mot politiet, som har overvåket kirkegården mens opptøyene har pågått: Er gjerningsmannen en politimann som har gått for langt i kampens hete? Eller prøver bare noen å få det til å se slik ut?
Drapsavsnittets problembarn, Axel Steen – fraskilt, hasjrøykende, full av dødsangst – settes til å lede etterforskningen, som trekker opp skjulte forbindelser fra Balkans narkomafia til gjengmiljøet på Blågårds Plads, så vel som til Københavns elitepolitistyrker.

Divergent 3Divergent 3. De lojale av Veronica Roth
(kommer 9. februar)
Hele samfunnet er preget av tap og svik. Derfor er Tris klar for å utforske verden utenfor gjerdene. Kan hun og Tobias skape et enkelt, nytt liv sammen, uten løgner og vonde minner?
Men Tris sin nye virkelighet blir på ingen måte som hun har tenkt seg. Tidligere kunnskap fremstår raskt som meningsløst. Oppsiktsvekkende nye sannheter endrer hjertene til dem hun elsker. Og nok en gang må Tris kjempe på egenhånd – om sin og andres kompleksitet – og hun må ta umulige valg om mot, troskap offer og kjærlighet.

Stjerner over, mørke under

 

Stjerner over, mørke under av Ingebjørg Berg Holm
(kommer 15. februar)
Hurumlandet på slutten av 1800-tallet. En mann blir funnet på en lysning i skogen – tilsynelatende fredfull, med et mildt uttrykk i ansiktet. Men bakhodet er knust og klærne gjennomtrukket av blod. Det er så vidt lensmann Thomas Tinnvik klarer å holde kvalmen unna.
Avhør på den nærmeste gården avslører at den døde er Lars Holte, en manns om reise til Canada for ti år siden, og ikke er blitt sett siden.

Kjære søsterKjære søster av Rosamund Lupton
(kommer 9. mars)
Da Beatrice får vite av søsteren Tess er forsvunnet, starter en desperat kamp for å finne henne. Etter hvert blir det også en kamp for å forstå de valgene søsteren har tatt, og de valgene hun selv har tatt. Og ikke minst blir det en kamp for å finne sannheten.
Lupton tar oss med inn i nære, men også mørke mellommenneskelige forhold. Boken kryper under huden på deg og er nesten umulig å legge fra seg.

Inn i labyrinten

 

 

Inn i labyrinten av Sigge Eklund
(kommer 10. mars)
En maikveld forsvinner elleve år gamle Magda Horn hjemmefra mens foreldrene er ute å spiser middag på en restaurant i nabolaget. De er mest opptatt av å speile seg i egen suksess og i hverandre, og selv om Magda er et elsket barn, har hun egentlig vært usynlig lenge. Altfor lenge. Og en dag er hun borte.
Gjennom fore nære og sterke fortellerstemmer nøstes trådene rundt Magdas forsvinning opp. Inn i labyrinten er en elegant psykologisk thriller, hvor menneskene og forholdet mellom dem står like sentralt som selve forbrytelsen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *