Vårens bøker fra Juritzen Forlag

I dag presenterer jeg et knippe bøker som kommer på Juritzen Forlag denne våren:

LytterenLytteren av Ellen Ullman
1970. Etter å ha mistet jobben leier en professor et slitent kontor i San Francisco. Planen er å pønske ut en briljant måte å reise kjerringa på, men i stedet blir han sittende å tjuvlytte på samtalene fra psykiaterkontoret som ligger vegg i vegg.
Professoren blir særlig oppslukt av historiene til en ung kvinne som er adoptert og på jakt etter sin biologiske familie. Han bestemmer seg for å spore dem opp, og hver gang professoren avdekker noe nytt, sender han henne brev hvor han utgir seg for å være representant for adopsjonskontoret. I begynnelsen blir kvinnen oppglødd av brevene, men professoren skal snart oppdage at man sjelden ustraffet kan leke med andres liv.
Dette er en uhyre intelligent og fascinerende historie om identitet, tilknytning og det ødeleggende behovet for å sette spor i et annet menneskes liv.

SkamSkam av Mina Bai 
(kom januar)
Iranske Sara er bare tjue år når hun flykter fra Iran og kommer til Norge. Alene og ny i landet prøver hun å tilpasse seg så godt hun kan mens hun samtidig forsøker å finne seg selv. Hun begynner å studere, får seg senere jobb og er stadig på søken etter den store kjærligheten. Men hvordan skal man klare å finne sin andre halvdel hvis man ikke helt hvem man selv er og hvor man hører hjemme?
I fortellingens nåtid har Sara bodd i Norge i 15 år. Hun jobber, bor i en kommunalbolig på Tøyen, og prøver desperat å få moren til landet. Fortiden og nåtiden hennes vikles inn i hverandre, og Sara er nødt til å ta et valg. Hvilken stemme skal hun lytte til, og hvem vil hun være?
En sterk historie om hvordan en innvandrer kan møte og se det norske samfunnet. Men ikke minst er det også en fortelling vi alle kan kjenne oss igjen i, på den veien vi går for å finne den vi er.

RidderkorsetRidderkorset av Jørgen Jæger
(kommer februar)
2010. På kort tid får politiet i Fjellberghavn melding om en drept treåring, en vekter myrdet på jobb og en naken kvinne liggende død på et skjær.
Politioverbetjent Cecilie Hopen og hennes overordnede, Marte Mellingen, utfordres til det ytterste når sporene peker mot en norsk topp-politiker. Samtidig får Cecilies samboer, vekterfirmaets eier, mistanken rettet mot seg fra en annen etterforsker. Selv den sykmeldte politisjefen Ole Vik må trå til i en sak som stadig vokser. For hendelsene i Fjellberghavn er bare forspillet, et ledd i en større plan.

AkademimordeneAkademimordene av Martin Olczak
(kommer mars)
På dagen 100 år etter at forfatteren August Strindberg døde, skytes en mann i hjel i en park i Stockholm. Først tror man at han var offer for en ran som gikk galt. Ingen tenker noe særlig over at mannen var en del av den ærverdige svenske kulturinstitusjonen Akademiet, som også deler ut Nobelprisen i litteratur. Men dagen etter myrdes ytterligere fire Akademi-medlemmer.
Selv om politiet forsøker å beskytte de 18 gjenværende Akademi-medlemmene, tar de av dage en etter en. Unge Claudia Rodriguez fra drapsavsnittet mistenker at hun står overfor et litterært mysterium. Jakten fører henne til gamle arkiver med dokumenter som er blitt holdt hemmelig i over hundre år.
Men vil hun løse gåten tidsnok til å redde livene både til de gjenværende Akademi-medlemmene og seg selv?

Hva skjedde med AmyHva skjedde med Amy? Av R.S. Pateman
(kommer mars)
Livene til hennes foreldre Beth og Brian gikk i oppløsning.
Ti år senere sliter mamma Beth fortsatt med en enorm sorg og redsel for hva som skjedde med hennes eneste barn, men marerittet blir bare verre når en fremmed kvinne banker på døren. I hånden holder hun en jente som ser ut som Amy den dagen hun forsvant for ti år siden.
Enhver mors største mareritt har akkurat blitt verre. Mye verre.

Forundringens dalForundringens dal av Amy Tan
(Kommer mars)
San Fransisco, 1897. Lucia er 16 år og tar et fatalt valg. Hun følger sin elskede til hans hjemby Shanghau. Der blir hun sjokkert over hvordan han forandrer seg og tvinger henne til å følge tradisjonelle kinesiske levesett.
Shanghai, 1912. Violet er fjorten år og lever et privilegert liv. Hennes amerikanske mor jobber på byens mest eksklusive selskapshus. Men når Ching-dynastiet faller blir hun skilt fra sin mor og tvunget til å jobbe som den yngste gledespiken. Halv amerikansk, halv kinesisk er veien lang for å finne sine røtter.
Forundringens dal er en stemningsfull og episk fortelling om to kvinners sammenflettede skjebner og deres søken etter identitet.
Handlingen foregår gjennom 40 år og beveger seg fra de overdådige salongene i Shanghai til bortgjemte, fattige fjellandsbyer.

KileskriftKileskrift av Christen Krogh
(kommer april)
Jonas Korsmo er sønn av en kjent fpråkforsker ved Universitetet i Oslo. Nå lever han et isolert og tilbaketrukket liv som nattklubbpianist. Jonas får en kveld en uventet telefon fra faren som han ikke har hatt kontakt med på over 10 år. Faren har noe viktig å fortelle, men Jonas avviser ham, noe som skal vise seg å få fatale konsekvenser. Senere samme morgen blir han kontaktet av politiet, og får fortalt at faren er funnet drept i leiligheten sin, kort tid etter samtalen med sønnen.
Jonas blir gjennom dødsfallet tvunget til å konfrontere fortiden, og begynner samtidig å sette seg inn i farens forskning. Det viser seg at Frank Korsmo har funnet en særegen steintavle, med kileskrift. Flere parter er interessert i steinen, og et kappløp settes igang: Jonas forsøker å finne kileskriftsteinen parallelt med at etterforsker Wilhelm Fuglesang forsøker å finne morderen.

Ennå finnes det håpEnnå finnes det håp av Karin Wahlberg
(kommer april)
Åeet er 1953 og polioepidemien herjer.
Ella-Kristin utdanner seg til sykepleier og blir kastet inn i alvoret på det overfylte sykehuset i Ekstad, Sverige. Det blir en høst der hun på nørt hold får oppleve mange unge liv gå tapt. Ella-Kristin og legen Carl skal forlove seg, men epidemien gjør at de aldri får tid. Og hvordan skal det gå når to så forskjellige familiebakgrunner skal forenes?
Carl og Ella-Kristin står i sentrum for et stort og variert persongalleri rundt sykehuset. Boken tegner et spennende og dramatisk tidsbilde av vår nære historie.

 

En tanke om “Vårens bøker fra Juritzen Forlag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *