Vårens bøker fra Font Forlag

Sannheten og andre løgnerSannheter og andre løgner av Sascha Arango
(kommer februar)
Henry Hayden er en berømt og bestselgende forfatter, en kjærlig ektemann og en sjenerøs venn – kort sagt en svært hyggelig og omgjengelig mann. I hvert fall tilsynelatende. Det viser seg nemlig at han ikke skriver sine egne bestselgere. Og når elskerinnen hans, som også er hans redaktør, blir gravid, truer hele hans omhyggelig regisserte tilværelse med å rakne.
I et forsøk på å sno seg unna, legger Henry en listig og utspekulert plan som sammenfletter løgner og sannheter og grumsete halvsannheter. Men når han forsøker å kvitte seg med elskerinnen, begår Henry en fryktelig feil. Han pådrar seg ikke bare politiets interesse, men fortiden hans – som han så nidkjært har holdt skjult for sine omgivelser – risikerer også å innhente ham, med livstruende konsekvenser. Men Henry er en mann som har gjort det til en egen kunst å unnslippe følgene av alt han foretar seg, selv når han står på randen av avgrunnen…

Mørkt som mitt hjerteMørkt som mitt hjerte av Antti Tuomainen
(kommer februar)
Her møter vi 13 år gamle Aleksi Kivi som mistet sin mor en regntung oktoberdag i 1993. Det ene øyeblikket satt hun ved sitt skrivebord og arbeidet, det neste var hun forsvunnet. Etter et stykke tid går alle ut i fra at hun er død.
Tyve år senere føler Aleksi seg sikker p hvem som står bak morens forsvinning.
Med sitt vakre og poetiske språk et Tuomainen skrevet en moderne kriminalroman som minner om en klassisk gresk tragedie, en beretning om livslang ensomhet, om hevnens pris og om kjærlighetens kraft.

 

IstvillingeneIstvillingene av S,K. Tremayne
(kommer mars)
Ett år etter at en av deres tvillingdøtre, Lydia, dør i en tragisk ulykke, bestemmer Angus og Sarah Moorcraft seg for å flytte fra London til en liten, skotsk øy utenfor Skye som Angus har arvet fra sin bestemor. Der vil de forsøke å sette sammen bitene av sine knuste liv og komme seg på fote igjen. Men da deres gjenlevende datter, Kirstie, hevder at de har forvekslet hennes identitet – at hun faktisk er Lydia, og at det var Kirstie som døde – faller deres verden sammen igjen. Når vinteren kommer, og tåka siger innover, tvinges Angus stadig oftere vekk fra øya for å arbeide. Sarah plages av sorg og tvil, og føler seg mer og mer ensom og sårbar, mens Kirstie (eller er det virkelig Lydia?) sliter med å finne venner på skolen og virker stadig mer forstyrret. En voldsom storm etterlater mor og datter helt isolert og alene på den lille øya. Langsomt hjemsøkes Sarah av en uhyggelig mistanke – hva var det egentlig som skjedde den skjebnesvangre dagen da en av hennes døtre døde?

En væpnet verdenEn væpnet verden av Iain Overton
(kommer april)
Det finnes mer enn 875 millioner skytevåpen i verden, tolv milliarder kuler produseres hvert år og flere enn tusen mennesker blir skutt og drept hver eneste dag. Noen steder er det enklere å få tak i en pistol enn et glass vann, og i mange afrikanske land kan maskinpistolen AK47 kjøpes for så lite som 50 dollar.
I denne tankevekkende og spennende dokumentarboken tar journalisten Iain Overton oss med på en blodig reise fra Cape Town til Utøya, fra San Salvador til Tokyo. Han belyser vårt kompliserte forhold til skytevåpen, og våpenindustriens vidtrekkende og skjulte makt. Overton oppsøker skytebaner, gettoer, massegraver, geriljaleire, narkokarteller og våpenshow, og underveis avdekker han de vidtrekkende og sjokkerende konsekvensene av skytevåpnenes enorme utbredelse. Han møter mennesker fra alle verdenshjørner og samfunnslag som har fått sine liv forandret av våpenmakt og vold, og han blir selv både truet, ranet og skutt underveis.

 

En tanke om “Vårens bøker fra Font Forlag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *