Vårens bøker fra Aschehoug.

AlexAlex av Pierre Lemaitre
(i salg)
Hvem kjenner egentlig Alex. Hun er vakker. Sexy. Tøff. Er det derfor hun er blitt kidnappet, innesperret og utsatt for det utenkelige?
Overbetjent Camille Verhoeven og hans menn famler i blinde; ingen mistenkte, ingen ledetråd, og håper svinner fra time til time. Det eneste de vet, er at en kvinne er blitt revet vekk fra fortauet på en gate i Paris og kastet inn i en hvit varebil.
Men når politiet finner ut hvor hun har vært innestengt, er situasjonen langt ifra den de trodde.
Dette er en thriller som får det til å gå iskaldt nedover ryggen din. Det handler om morderisk galskap og er drevet av en djevelsk logikk.

WienerbrorskapetWienerbrorskapet av Ingar Johnsrud
(Kommer 19. januar)
Politietterforsker Fredrik Beier sliter med angst og selvbebreidelse etter sitt yngste barns død. Kona har forlatt ham. Forholdet til tenåringsbarna har raknet.
Så forsvinner Annette Wetre, den vakre og intelligente, men religiøst forvirrede datteren av en ledende KrF-politiker. I den kristne sekten Guds Lys har hun levd isolert på gprden Solro utenfor Oslo.
Saken har knapt landet på Beiers skrivebord før Solro er åsted for en bestialsk massakre. Da politiet finnet et avansert underjordisk laboratorium innser de at gården skjuler mørke hemmeligheter. Men hvilke? Sekten er borte. Tilbake ligger bare lik.
Laboratorier seg seg å ha forgreining tilbake til andre verdenskrig, og et internasjonalt brorskap av naziforskere, ledet av en norsk rasebiolog. Arven etter brorskapet kaster lange skygger. Helt inn i vår tid. Sammen med den unge PST-etterforskeren Kafa Iqbal står Fredrik Beier overfor en krimgåte som vokser til en storpolitisk thriller med endetidssekter og ondsinnede konspirasjoner, der vår tids terror får næring av nazitidens levninger.

Din alltidDin, alltid av Gøril Gabrielsen
(Kommer 21. januar)
Hva hjelper at samfunnet frikjenner deg, hvis moren din sier du er skyldig?
En tolvårig jente griper inn i foreldrenes sjalusidrama med fatale følger. Seinere i livet, i et forsøk på å bøte på det vonde hun har forvoldt, velger hun bort kjærligheten for å ta seg av moren. Etter mange år finner hun ut at hun ikke er så skyldig som hun har trodd. Og hun bestemmer seg for at hun vi ha alt det tapte tilbake.
Dette er en roman om hvordan skyldfølelse kan påvirke valgene i et liv, men også forstyrre forståelsen av virkeligheten. Det er en fortelling om makt og avmakt, tiltrekning og frastøtelse – og en livslang lengsel etter frikjennelse.

Lysten til det ondeLysten til det onde av Egil Birkeland og Bjørnar Pedersen
(Kommer 2. februar)
Eks-journalisten Elmer Henriksen har sittet tre år i fengsel for uaktsomt drap. Han ønsker seg en anonym og lovlydig tilværelse, men en tidligere kamerat fra fengselet lurer han trill rundt og sender ham rett i armene på en av Oslos største narkobaroner. Når Henriksen i tillegg oppdaget at en psykisk ustabil halvnazist planlegger et attentat mot landets påtroppende justisminister, er helvete løs for alvor.
Samtidig hjemsøkes han av sine egne demoner. Han er nødt til å konfrontere kvinnen som brakte ham i fengsel og ta et endelig oppgjør med hennes ugjerninger, som går tilbake til en fortiet dopingskandale under Lillehammer-OL. Underveis blir han selv tvunget til å legge til side begreper som rett og galt og stole på sin egen magefølelse.

Blod på snøBlod på snø av Jo Nesbø
(kommer 5. mars)
Hovedpersonen i Jo Nesbøs nye thriller er Olav Johansen, en ordblind leiemorder som har det med å forelske seg.
Vi er i Oslo, desember 1975, den kaldeste vinteren i manns minne. Samtidig som Olav sliter med å få ferdig et langt kjærlighetsbrev, jobber han som leiemorder for Daniel Hoffmann, som kontrollerer hovedstadens heroinmarked. Hoffmanns bande blir utfordret av Fiskeren, en narkoselger som bruker butikken sin på Youngstorget som dekkoeprasjon. Hoffmann kjenner seg truet fra alle kanter og lover Olav femdoblet honorar og evig juleferie for et siste oppdrag: Han skal ekspeder kona, den vakre og forføreriske Corina.

Den grenseløseDen grenseløse av Jussi Adler-Olsen
(Kommer 17. mars)
Midt i sin sedvanlige og sårt tiltrengte morgenlur med beina på skrivebordet i kjelleren på politigården i København får Carl Mørck en oppringning fra en kollega på Bornholm. «Har du tid til å høre litt på meg?» spør han. Men Carl er avvisende når han forstår at kollegaen er i ferd med å prakke på ham en ny sak. Dermed legger mannen i den andre enden stille på røret.
Bare få timer senere viser konsekvensene av den avbrutte samtalen seg. Den er totalt uforutsigbar. Carl presses hardt og må begynne å grave i en 17 år gammel sak med et ekstremt tragisk utfall. En ung, livsglad kvinne forsvant og ble funnet drept hengende i et tre.
Avdeling Q står overfor en sak som er både vanskelig og obskur. Samtidig driver en mystisk manipulator et kynisk spill for å beskytte seg selv og sine. I møte med kompromissløse og alternative miljøer blir Rose, Assas, Carl og nykommeren Gordon utfordrer på alle tenkelige vis. Gamle saker og hemmeligheter truer med å sprenge firkløveret.

Dødt løp av Kurt Aust
(Kommer 25. mai)
Å overleve Tour de France er ingen selvfølge. Det vet Erik Norse. Han er bare 23 år og deltar for første gang. Han sykler for Bank White-Team. Han sykler ikke for å vinne. Han er hjelperytter, og hans mål er bare å fullføre. Tre ukers blodtåke der alle vokter på alle. Tre uker i en verden av puls, fart, kropp, pedaler, hjerterytme, sittestilling, kjefting, kontroll – eller mangel på kontroll.
Men Erik har også en annen agenda enn å hjelpe kapteinen fram til den gule trøya. For blandt de 200 deltakerne finnes den eller de som tok livet av sykkelmekanikeren Louis Bardoux. Han ble funnet drept noen måneder tidligere. Politiet har mer eller mindre tvunget Erik til å hjelpe dem med etterforskningen. For de har noe på ham. Nå er han kommandert til å lytte, følge med, holde øynene oppe. Lettere sagt enn gjort i et hav av ryttere som snakker alle språk.

 

En tanke om “Vårens bøker fra Aschehoug.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *