Vårens bøker 2014 – Schibsted Forlag

Vårkatalogene kommer fra de forskjellige forlagene utover nå, og først ut på min presentasjon er Schibsted.

DjevelangerDjevelanger av Frode Granhus
(Kommer februar)
Den uforutsigbare nordnorske naturen danner igjen bakteppe for en uhyggelig god intrige med etterforsker Rino Carlsen i hovedrollen.
Det er sommer i Bodø. Lille Ida vinker til moren sin og hopper glad for fornøyd av gårde etter middag for å plukke blomster – men hun kommer aldri inn igjen.
Regnet lar vente på seg, og varmen er i ferd med å tørke ut tjernet Emilie Sande stadig søker til. Vannstanden synker, og hennes fortvilelse øker. For noe ligger skjult under vannoverflaten. Noe hun for all del ikke ønsker skal komme opp i dagen.
På politihuset i Bodø er det også varmt – og hett, vil noen mene. Guro Hammer, det nyeste tilskuddet til etterforskningsgruppa, setter følelsene i sving hos enkelte av sine mannlige kolleger. Da beskjeden om bortføringen av en liten jente kommer, passer Rino Carlsen på å få saken – sammen med Guro.

Pinnochios neseDen sanne historien om Pinocchios nese av Leif GW Persson
(Kommer februar)
Et eventyr for voksne barn. Et ondt og skremmende eventyr, der hovedaktørene deltar i et spill som gjør den ene til drapsmann og den andre til morder. Eller var det omvendt? Hvem andre er i stand til å løse flokene enn den legendariske kriminalkommisær Evert Bäckström.

Mona

Mona av Dan T. Sehlberg
(Kommer februar)
Hanna Söderqvist havner uforklarlig i koma etter en periode med høy feber og grusomme hallusinasjoner. Det likner en virusinfeksjon, men kan hun virkelig være smittet av et datavirus som samtidig truer med å slå ut Israels og hele den vestlige verdens banksystem?
Mona er en intrikat vev av storpolitikk, internasjonal terrorisme de siste vitenskapelige nyvinningene innen nevrologi og datateknikk. En nervepirrende thriller du ikke legger fra seg før siste side er lest.

Dødelig taushetDødelig taushet av A.S.A. Harrison
(Kommer mars)
Hvor langt kan en kvinne gå for å beskytte seg selv og sin verden?
Jodi Brett er vakker, rik og intelligent. Hennes mann gjennom 20 år, Todd Gilbert, er notorisk utro. Han har falt for en annen og er i ferd med å forlate henne. Hun vet ikke nå at livet hennes i løpet av kort tid vil gå fra å føles helt strålende til å bli et helvete, og at hun kan komme til å gjøre ting hun aldri ville drømt om.
Boken utspiller seg i Chicago og fortelles vekselvis fra Jodis og Todds synsvinkler.

MandeltreetMandeltreet av Michelle Cohen Corasanti
(Kommer mai)
1955. I en fattig palestinsk landsby, underlagt israelsk militærstyre, blir den 12 år gamle Ichmad vitne til at lillesøsteren på grusomt vis blir drept av en landmine. Kort tid etter blir faren arrestert, og familiens levebrød, den frodige appelsinlunden, og hjemmet deres konfiskeres. Familien tvinges til et liv i fattigdom – et liv preget av frykt og uvisshet. Ichmad er fast bestemt på å forsørge familien, og han får etter hvert et universitetsstipend. Dette fører ham ut i en verden hvor han møter mange fordommer, men som også gir ham store muligheter.

Divergent 2Divergent – Opprøreren av Veronica Roth
(Kommer februar)
Nå er det krig mellom fraksjonene, og Tris Prior står overfor valg hun aldri trodde hun måtte ta. I krig må sider velges, hemmeligheter vil oppstå – og valgene blir enda mer ugjenkallelige – og kraftfulle.
Dette er andre bok i serien Divergent.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *