Ukens boktips: Sammen. Brudd av Edy Poppy. Anbefalt av Marit Reiersgård.

Sammen. Brudd.Sammen. Brudd av Edy Poppy
Gyldendal 2011

Omtale fra forlaget:
Dette er en novellesamling om tosomhetens forvitring og ensomhetens utilstrekkelighet. Edy Poppy skriver om mennesker i tilværelsens randsoner, om intense parforhold og surnet begjær. I en følsom og registrerende prosa skriver Poppy frem forelskelsens desperasjon og angsten for å bli værende igjen alene på landsbygda, ved havet, ved søppeldynga, eller i storbyen Berlin. Med overskudd og originalitet leker hun med virkelighetens inntog i fiksjonen, og stiller nye spørsmål om hvordan sannheten best kan gripes. Sammen. Brudd. er en novellesamling full av paradokser, av narsissisme og selvforakt, av selvstendighet og avhengighet, av sannhet og løgn.

Marit om boken:
Jeg begeistres av språket allerede på første side av disse novellene som handler om å forlate hverandre og om å finne tilbake. Smak bare på denne setningen: «Så lukker hun vinduene. Sier at hun gleder seg til å åpne dem på nytt, et annet sted.» Novellene er dristige og provoserende, klisjéfrie og uendelig vakre, skrevet av en modig forfatter som tør å utforske det forbudte og skambelagte. Kanskje vil du bli like rystet og begeistret som jeg ble?

Foto: Rolf M. Aagaard

Foto: Rolf M. Aagaard

Marit Reiersgård:
Marit Reiersgård Bredesen er født i 1965, og debuterte som forfatter i 2007 med ungdomsboken Alt jeg ser er sant. I 2010 kom barneboken Valpen til Vilde før hun i 2012 ga ut kriminalromanen Stolpesnø.

Denne våren er hun igjen aktuell med en kriminalroman:
Jenta uten hjerteJenta uten hjerte:
Gyldendal 2014
Politietterforsker Verner Jacobsen ligger søvnløs. Dagen etter skal han begrave sitt eneste barn, en sønn død av kreft. Telefonen ringer, 14-årige Idunn Olsen er funnet drept i snøen ved den store obelisken ved steinbruddet i Lier. Mens Verner er på åstedet, får han melding om at bårebilen med sønnens kiste er stjålet og på vidvanke. Og snart begynner de første avhørene. Idunn hadde vært på vei fra en ungdomsfest dit politiet var innkalt. Ungdommene er merkelig tause om det som skjedde. Men blålysene går også i en annen retning denne tidlige vintermorgenen. Et hus like i nærheten av åstedet er nedbrent, og en eldre dame er omkommet.
To mysterier, vonde intriger og intense følelser i konflikt, en sak der etterforskerne Verner Jacobsen og Bitte Røed vil trenge all sin dristighet og dype innsikt i menneskesinnets irrganger.

Denne måneden kan du vinne et signert eksemplar av Jenta uten hjerte på ritaleser.com – følg med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *