Ukens boktips fra Solveig Endrerud Våtsveen. Karin Brunk Holmqvist

BrunkSolveig om bøkene:
Det mest morsomme jeg har lest i senere tid er Rapsgubbene, Rosa elefanter og Potensgiverne av Karin Brunk Holmqvist. Rosa elefanter var den første jeg leste, og til stor latter for meg selv.
Vanskelig å sette ord på hvilke av disse bøkene som var best.

Men i min barndom var jeg ofte på besøk hos eldre, altså gamle folk, og det er så mange ting som vekker minner. Lukten som forfatteren greier å sette ord på, bekymringene. De to som alltid måtte gå sammen på utedoen. De to som var så lei av å bære vann at de sparte på det. De vasket først føttene sine i vaskefatet og så la de potetene oppi etterpå, det var luksus å slå ut vannet. Klesvasken som hang over ovnen på kjøkkenet til tørk, og at de levde på kjøkkenet, lå sammen i kammerset og brukte det største rommet – penstua – kun til juleaften og da med «andakt».
Når jeg leste kjente jeg alle luktene surt som trått, nøysomheten de la til grunn i hverdagslivet. Tenker ofte på hvor enkelt en kan skrive og likevel fange leseren, fantastisk morsomt, jeg anbefaler den som lett sommerlektyre til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *