Triangel av Eystein Hanssen

Forfatter: Eystein Hanssen
Utgitt på Cappelen Damm AS 2012
Kilde: Kjøpt selv 

Elli er permittert fra Oslo-politiet etter hendelsene i Uganda. Hun greier ikke å sitte i ro og starter sin egen private etterforskning av det uløste drapet på søsteren Anne, som skjedde for 16 år siden.

Samtidig blir en mann skutt inne i Ekebergtunnelen da han forsøker å hjelpe ved en bilulykke. Jan Nereng etterforsker saken, men de finner ikke noe motiv for drapet.

Ettersom Elli og Nereng hver for seg dykker ned i hver sin etterforskning, vokser fø

lelsen av at dette er en farlig vei å gå inn på. Kan det være slik at Annes morder fremdeles er aktiv?

Dette er tredje bok om norsk-thailandske Elisabeth Sunee Rathke og Dokka-mannen Jan Nereng – og ikke minst Ellis hund Zenith (som jeg har blitt utrolig glad i). Boken tar oss med inn i narkotikahandelens kyniske verden, der penger er mer verdt enn mennesker.

Eystein Hanssen har her skrevet en veldig spennende bok, med et driv som holder seg gjennom hele boka. Han bygger opp en historie med tråder som sakte men sikkert knyttes sammen, og man kan hele tiden forsøke å tenke seg til sammenhengen selv – men det er ikke lett. Historien er realistisk og passe actionpreget, ikke så mye action at det blir rene Hollywood-filmen (urealistisk og irriterende) – bare nok til at det blir spennende og morsomt å lese!

Veldig bra, Eystein – jeg gleder meg til å følge Elli, Jan og Zenith videre.

zp8497586rq