Tråden av Victoria Hislop

TrådenTittel: Tråden 
Forfatter: Victoria Hislop
Utgitt på Schibsted Forlag 2012
Originaltittel: The Thread
Oversatt av Lene Stokseth 
Kilde: Egen bok

Det var forbløffende stille i det lille huset med tanke på at tolv mennesker arbeidet for fullt. Alle var konsentrert om denne viktige oppgaven som måtte gjøres i all hemmelighet. De måtte redde skattene som knyttet dem til en fjern fortid.

I 2007 er en ung gresk mann, oppvokst i London på besøk hos sine besteforeldre på Thessaloníki. For første gang forteller de ham den dramatiske historien om deres oppvekst.
Bestefaren ble født under den katastrofale bybrannen i Thessaloníki i 1917, mens bestemoren fem år senere må flykte fra Lilleasia fordi hjembyen hennes, Smyrna, blir ødelagt av den tyrkiske hæren.

Boken forteller om virkelige historiske hendelser, mens menneskelivene og skjebnene er oppdiktede. Det er de historiske hendelsene som gjør at jeg fengsles av historien, den oppdiktede delen er temmelig forutsigbar og lett å gjennomskue.

Språket er enkelt, til tider irriterende enkelt – her er det historien som står i fokus, ikke litteraturen. Til tider går det veldig fort i svingene, litt oppdateringer og så er vi plutselig noen år fram i tid… slutten kom veldig fort, som om «nå må denne boken avsluttes».

Dette er en bok for late dager på verandaen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *