Tiden Norsk Forlag 2013

I dag skal jeg presentere bøker fra Tiden Norsk Forlag – både noen som allerede har kommet ut og de som ventes i høst. Alle bokomtaler er hentet fra forlagets hjemmeside.

Syv dagerSyv dager av Deon Meyer (utkommet)
«Hver dag vil en ny politimann bli skutt helt til Hanneke Sloets morder er arrestert». Slik lyder trusselen i en epost mottatt av politiet i Cape Town. Og så blir trusselen virkelighet.
Snikskytteren er overbevist om at politiet egentlig har oppklart Hanneke Sloets-saken, men dysset den ned for å beskytte sine egne. Under stort press blir politietterforsker Benny Grissel satt til å gjenåpne saken. For snikskytteren mener alvor, noe som kaster Griessel inn i det som skal vise seg å bli ett syv dager langt helvete. Klokka tikker. Og hvem blir det neste offeret? Kanskje er det Griessel selv…

Kom hjemKom hjem av Mari Lindbäck (utkommet)
Lisbeth jobber for svensken. Det er alltid en pakke som skal hentes eller leveres. Hun vet godt hva pakkene inneholder, men hun får bra betalt, og hun liker tanken på at svensken synes om henne. Hun bor alene med en katt, men plutselig en dag er katten borte, og Lisbeths verden begynner å vakle.
Mamma har flyttet til Thailand. Søsteren bor med faren i nord. Lisbeth hadde egentlig bare den katten, og svensken, da, men når han begynner å få problemer, må Lisbeth selv ta kontrollen over sitt eget liv.
Kom hjem er en roman om en ung jente uten feste i annet enn seg selv. Men er det nok?

De glemte pikeneDe glemte pikene av Sara Blædel (utkommet)
I en skog på Sjælland blir liket av en kvinne funnet. Ifølge rettsmedisinerne har hun vært død i et døgn, og et stort arr på den ene siden av ansiktet burde gjøre det lett å identifisere henne. Men ingen har meldt henne savnet, og kriminalassistent Louise Rick har ingen spor. Hvem kan hun være?
Etterforskningen ripper opp i gamle sår, også for Louise selv, som konfronteres med hendelser hun har gjort alt for å glemme. 

 

Det bestandigeDet bestandige av Ellen Mari Thelle (utkommet)
Nesten hver natt den samme drømmen. Livet som ikke står til å redde. Hver dag den samme lengselen. Drømmen om noe som skal bestå.
Et familieliv. Et hverdagsliv. Hvor vanskelig kan det være?
Det umulige i å være god nok mor for Helle og Guro, er anslaget for denne delen av historien om Elise Falck. Men det er også historien om Elise og Hans, om Vigdis, om drømmer og virkelighet, og om umuligheten av å unnslippe seg selv. Ellen Mari Thelle har skrevet en utforskende, varm og fortvilet roman om en familie det er altfor lett å kjenne seg igjen i. 

Over det kinesiske havOver det kinesiske hav av Gaute Heivoll (utkommet)
Like før krigen får et ektepar reise sitt eget forpleingshjem for «åndssvake» i den vesle bygda helt sør i Norge. Snart fylles rommene med pasienter; den religiøse grubleren Christian Jensen, den tause, alltid ruggende Matiassen, og Onkel Josef, som er blant de mest beleste i bygda. En søskenflokk på fem barn flytter inn i «galehuset» som det blir kalt. Josef kaller dem bare «tullingene fra Stavanger», men de blir likevel raskt en del av familien. Krigen tar slutt, men den usedvanlige familien skal få alt annet enn fred. For snart rammes de av en stor tragedie som kommer til å forfølge dem alle resten av livet.
Med en ny historie basert på virkelige hendelser og autentiske personer har Gaute Heivoll skrevet om mennesker som kanskje kunne kalles «åndssvake», men som gjennom sine liv og sine handlinger viser et hvert menneskes verdighet og iboende styrke. 

bryllup og begravelserBryllup og begravelser av Jens M. Johansson (kommer 11. september)
Bryllup og begravelser. Sekstiårslag og navnedager. Juleselskap og søndagsmiddager. Familien er samlet, og hver gang er det som om hele dens historie fortelles. Alle man elsker. Alle man blir elsket av. Skuffelsene man bærer på. Forhåpningene. Gaven man takker for fordi det er tanken som teller. Sorgen som omslutter alt.
Jens er bare tjueto år gammel da farens hans før av et hjerteinfarkt. Han ble ikke engang femti. Nesten tjue år senere faller moren hans om. Legene kaller det et «illebefinnende», uten at de kan si så mye mer. Men hukommelsen hennes er påvirket. Hele måneder er borte. «Jeg er ingenting uten minnene mine», sier hun.
Foreldrene skilte seg da Jens bare var tre år gammel. Begge giftet seg på nytt, og fikk nye barn i hvert sitt land, og det som bare har vært hans, minnet om den lille familien på tre, har hele tiden vært noe lite, men samtidig helt sentralt. Nå, med morens sviktende hukommelse, er denne historien plutselig på vei til å bli borte.
Bryllup og begravelser er en roman om å være sønn, far, ektemann, barnebarn, bror og venn. Den handler om ønsket om å bli tatt vare på i øyeblikket du forstår at det er din tur til å ta vare på andre. Og så handler den om Jens, forfatter og snart førti, høyt elsket og fryktelig redd. 

De håpefulleDe håpefulle av Nicolai Houm (kommer 25. september)
I en bredt anlagt fortelling møter leseren familien Lindberg fra 1960-tallet og fram til vår tid. Gjennom elegante tidssprang blir vi kjent med den tidvis hardt prøvede forretningsmannen Arne Lindberg, hans kone Elise, samt oppveksten og senere karrierene til de tre barna: Den ambisiøse forfatteren og surferen Joachim, ballettdanseren og opprøreren Thea og den stadig tvilende feltpresten Christoffer.
Med Lindbergfamiliens som omdreiningspunkt tegnes dessuten et levende bilde av et Norge i stadig utvikling, fra kunnskapsrevolusjon og studentliv på 1960-tallet via nyrikdom og Blitz-konserter på 1980-tallet til Afghanistan og operahus på 2000-tallet. Men viktigst er hele tiden menneskene og de stormfulle relasjonene dem i mellom.

BesettelsenBesettelsen av Vidar Sundstøl (kommer ultimo september)
For å finne sannheten om sin far må han finne sannheten om Alexander den stores grav.
Reisejournalisten Clive Ohre blir brutalt overfalt i Alexandria av noens om tydelig er ute etter én ting: en romersk mynt Clive fikk av sin far mange år tidligere. Faren, en norsk arkeolog, forsvant sporløst i Pompeii da Clive var 14 år gammel, og ingen har kunnet forklare hva som skjedde med ham.
Clive er i Alexandria for å lage en reportasje om jakten på Alexander den stores myteomspunne grav for tidsskriftet «Lost Worlds». I Egypt møter Clive den vakre egyptisk-amerikanske arkeologen Aisha Badawi. Da en av kollegene hennes blir funnet skutt og drept, og den siste samtalen registrert på offerets telefon er Clive, befinner han seg med ett på vei til avhør, mistenkt for drap. Og drapsmistanken skal snart bli det miste av Clives problemer, i en verden der de færreste er den de gir seg ut for å være.
Sterke krefter jobber for å løse mysteriene rundt Alexander den stores grav, men det er også dem som ønsker at hemmeligheten skal forbli bevart. For enhver pris. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *