Svik av Trude Teige

 

Forfatter: Trude Teige
Utgitt på Aschehoug Forlag 2012
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Han kuttet bøtetråden med den lille garnkniven han hadde på fingeren, rettet ryggen sakte og slapp garnet ned i stampen.
Han rakk aldri å snu seg og se hvem som steg ut fra skyggen bak ham.

Kajsa Coren er tilbake i barndommens trakter for å skrive bok om kvinnene i Losvika på Sunnmørskysten under krigen. Hun kommer over en historie om en ung jente som hadde et forhold til en tysk soldat og som forsvant sporløst fra bygda i 1942.
Så blir liket av Gert Benedict funnet i en drivende båt. Han var en tysker som hadde feriert i Losvika i flere tiår.
Kajsa oppdager at mennesker i bygda bærer på mørke hemmeligheter; søsken som ikke snakker sammen, en jordstrid som har splittet en familie og uforklarlige hendelser som har skapt frykt hos bygdefolket – og så skjer det et nytt drap.

Dette er den tredje boka om den politiske journalisten Kajsa Coren, og denne gangen har Trude Teige virkelig truffet blink! Boken har en herlig blanding av gammelt og nytt som flettes sammen på en veldig bra måte. Skildringen av de forskjellige menneskeskjebnene er nydelig utført og utgjør en spennende historie i seg selv. Gjennom hele boka er det små hemmeligheter og fortielser som porsjoneres ut på en slik måte at man hele tiden blir drevet til å lese bare litt til. Faktisk på en slik måte at jeg ble sittende konstant å lese til boka var utlest!

Hun har et godt og drivende språk og god framdrift i boka, og boka inneholdt ingen dødpunkter – rett og slett en fantastisk spennende og god fortelling som jeg virkelig kan anbefale for mørke høstkvelder!

2 tanker om “Svik av Trude Teige

  1. Tilbaketråkk: Bokanmeldelser - tidligere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *