Sudden death av Anne Holt og Even Holt

Sudden deathTittel: Sudden death
Forfatter(e): Anne Holt og Even Holt
Utgitt på Vigmostad & Bjørke 2014
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Forlagets omtale: 
En ny, forrykende thriller om Sara Zuckerman, i en verden der penger er makt og fotballspillerne brikker for eierne. Det er Champions League-finale på Wembley Stadion og hjertelegen Sara Zuckerman er til stede. Idet dommeren blåser av kampen, er det bare Sara som oppdaget spilleren som segner sammen på banen. 600 millioner TV-seere blir vitne til at hennes resolutte inngripen berger livet til spilleren. Saras nyvunne berømmelse fører til et møte med finansmogulen Najib Aysha, eier av Premier Legue-klubben Notting Hill. Men møtet mellom de to skal vise seg å bli skjebnesvangert. For dem begge. 

Jeg har fryktelig blandede følelser angående denne boken. Starten var noe av det dårligste jeg har lest på lenge, og hadde det ikke vært for at jeg leser ut bøkene uansett pga anmeldelser på denne bloggen (og en kan ikke anmelde en bok man gir opp), så hadde jeg nok gitt meg på et tidlig tidspunkt. Det var dårlig språk, flere setninger måtte jeg lese om igjen og om igjen for å forstå meningen med dem – og veldig mye uvesentlig jibbjabb – fyllmasse, tekniske termer og lange utredninger som rett og slett ikke tilfører historien noen verdens ting. Det er nesten så man fint klarer å plukke ut de delene legen Holt har skrevet, og hva forfatteren Holt har skrevet. 

Språket blir dessverre ikke bedre gjennom boken – men det var noe med historien som likevel fenget meg såpass at jeg ble nysgjerrig på hva som skjedde videre. Så når jeg bare skummet meg gjennom de altfor detaljerte passasjene om kardiologi og fotball – kom jeg meg da gjennom boken –  dog bare passelig fornøyd, med andre ord…

2 tanker om “Sudden death av Anne Holt og Even Holt

  1. Så mye som du leser, så må dette av og til skje. Du forklarer saklig hva som ikke faller i smak, så da er jo det helt greit å skrive en omtale som ikke er bejublende. Ha en super romjul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *