Stemmen av Jørgen Jæger

Forfatter: Jørgen Jæger
Utgitt på Juritzen Forlag 2012
Kilde: Lånt på biblioteket

Klokken 11 fredag 9. oktober 2009 kunngjorde Nobelinstituttets leder Thorbjørn Jagland at årets fredspris skulle tildeles USAs president Barack Obama i Oslo 10. desember. Kunngjøringen ble etterfulgt av et gisp fra salen.
Denne kontroversielle beslutningen skulle føre til flere dødsfall, men det fikk offentligheten aldri vite.

En svart Audi A6 nekter å stoppe for en politisperring og braser rett igjennom. Lensmann Ole Vik står i veien, treffes av bilen og blir livstruende skadet.
Viks nærmeste medarbeider Cecilie Hopen setter etter sjåføren. Hun blir kidnappet og i et forsøk på å flykte fra bilen faller hun ned ei steinrøys. Hun blir hentet tilbake til bilen og nesten to døgn senere blir hun funnet i bilen sammen med to lik. Hun våkner opp med delvis hukommelsestap på et sykehus i Drammen. Det eneste hun husker er gjerningsmannens uhyggelige stemme

Så begynner det å skje flere dødsfall – er det vitner som blir eliminert, i så fall; vitner til hva? Cecilie kommer rett i skuddlinjen, for så fort hun får hukommelsen tilbake vil hun være i stand til å avsløre gjerningsmannen.

Juritzen Forlag skriver i sin presentasjon av forfatteren Jørgen Jæger at han «kanskje er Norges best bevarte hemmelighet» og det tror jeg jammen meg de har rett i. Selv hadde jeg ikke hørt om ham før Stemmen kom ut nå i høst – og det viser seg at han før dette har gitt ut 5 bøker. Og de bøkene SKAL leses for dette er krim på sitt aller, aller beste. Det er slett ikke uten grunn av Stemmen ble nominert til årets Bokhandlerpris!

Fra første side dras jeg rett inn i historien, det er spenning fra første side og spenningen holder seg oppe gjennom absolutt hele boken! Selv om dette er den sjette boken i en serie (riktignok frittstående bøker) er det ikke noe problem å lese denne alene. Den fokuserer på forbrytelsene i denne boken, og bruker ikke mye tid på oppsummering av handlinger i tidligere bøker – det liker vi:-)

Jeg synes plottet er spennende, troverdig og intenst beskrevet – bokens vel 500 sider leses med høy puls og hjertet i halsen! Nå må jeg bare bare sette i gang å lese Jægers forrige krimromaner – for denne mannen kan å skrive!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *