Steady av Jarle Sten Olsen

SteadyTittel: Steady
Forfatter: Jarle Sten Olsen 
Utgitt på Liv Forlag 2014
Kilde: Anmeldereksemplar

«Dette er et offisielt dokument fra politimyndighetene i Kabul, datert 1975, hvor det kommer klart frem hva du har gjort. Mengden hasj du ble tatt med er ikke ubetydelig. Dine landsmenn får tosifret antall år i fengsel her i landet for slike kvanta, selv i dag. Du må gjerne dobbeltsjekke, men jeg ville ikke kastet bort verdifull tid. Jeg kan garantere at det er ekte.»
Frantzen (lederen for Nobelkomiteen) ble sittende å se på dokumentet. Svetten rant nedover ryggen innenfor dressen.
«Men hva er det du vil?» sa han og kremtet.
Chris Warren tok opp et siste bilde fra konvolutten og rakte det til ham.
«Hvem er det?»
«Det der,» sa Warren og pekte på bildet. «Det er årets vinner av Nobels fredspris».

Forlagets omtale: 
Steady er en thriller som sentrerer seg rundt kameramannen Erling Verner. Som frilanser knyttet til NRK arbeider både han og samboeren Astrid med kanalens store TV-produksjoner. Nå skal Nobels fredspris 2014 deles ut, og nobelkomiteens leder, Sverre Frantzen blir konfrontert med hemmeligheter i sin egen fortid. Disse virker inn på det valget han må ta når årets vinner skal utpekes.
Erling befinner seg plutselig i sentrum av en etterforskning som omhandler de to oppdragene han arbeider med for NRK: Utdelingen av fredsprisen og konserten, og en rekke dokumentarer knyttet til påtente branner av gamle bygninger av Oslo. På kort tid skjer det dramatiske ting, der Erling vikles inn i et internasjonalt spill. Etter hvert forstår han også at hans eget liv er i fare.

Dette ble en positiv overraskelse! Forfatteren debuterer med denne boken, og er derfor ukjent for meg. Desto mer gledelig er det da at han har klart å skrive en veldig spennende bok, fullpakket med action, ledetråder, spenning og en god historie som binder det hele sammen.
Til tross for julens stress med besøk hit og dit, ble boken plukket opp i alle ledige studer for å kunne lese litt mer og det ble noen veldig seine kvelder.

Jeg håper at Olsen, som egentlig er kameramann som sin hovedperson, har fått smaken på forfattertilværelsen, for jeg ser virkelig fram til flere bøker fra hans penn!  

En tanke om “Steady av Jarle Sten Olsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *