Springflo av Cilla & Rolf Börjlind

SpringfloTittel: Springflo
Forfatter(e): Cilla & Rolf Börjlind
Utgitt på Gyldendal 2013
Originaltittel: Springfloden 
Oversatt av Kjell Jørgen Holbye
Kilde: Bibliotekbok

En av mennene skuffet sand i hullet. Den våte sanden la seg som våt sement rundt kvinnens kropp. Hullet ble raskt fylt opp. Da de første, spredte bølgene rullet mot land, var det bare kvinnens hode som stakk opp.
[…]
Da springfloden kom, kom den ganske raskt. Bølgehøyden økte for hver dønning og skyldte over hodet til kvinnen, inn i munnen og opp i nesen. Strupen ble fylt av vann. Da hun vred seg unna, fikk hun en ny bølge i ansiktet.
En av skikkelsene gikk ut til henne og satte seg ned på huk. Blikkene deres møttes.
Og havet steg og roet seg, mørkt og blankt, under overflaten lukket kvinnen øynene. Det siste hun kjente, var nok et spark, lite og mykt, mot innsiden av magen.

Forlagets omtale: 
En sen kveld i 1987 begås et mord på en ung gravid kvinne. Hun graves ned i en grop på en strand i Nord-Koster rett før springfloen kommer. Bare hodet er synlig, og vannet stiger raskt. De skylde blir sett av en liten gutt som varsler foreldrene sine. Men kvinnen liv lar seg ikke redde, og politiet lykkes ikke med å identifisere henne. Saken forblir uløst. 
Mye senere, i 2011, får politistudent Olivia Rönning i oppgave å, skrive om saken. Hun prøver å finne Tom Stilton, som den gang ledet etterforskningen, men han er som sunket i jorden. Samtidig blir en gruppe hjemløse i Stockholm utsatt for  blind vold som filmes og legges ut på nett. Mange tråder samles i en forrykende fortelling som byr på overraskelser og en uventet slutt. 

Dette er den første krimboken fra forfatterparet bak 25 Beck-filmer. Og jeg skal love at jeg skal lese alle de etterfølgende. Dette var flott, svensk krim på sitt aller beste. Jeg gleder meg stort til å følge Olivia og Tom videre.
Det er spenning og driv hele veien, og man blir glad i personene forfatterne skriver om – ja, kanskje ikke alle da – ikke de man ikke skal bli glad i.

Gleden var også stor da jeg oppdaget at denne også er filmatisert, og går på NRK i disse dager. Da blir der seriemaraton.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *