Som fortjent av Belinda Bauer

Som fortjentTittel: Som fortjent
Forfatter: Belinda Bauer
Utgitt på Cappelen Damm 2013
Originaltittel: Finders Keepers
Oversatt av Tor Edvin Dahl
Kilde: Bibliotekbok

Hun merket at hun ble slept bortover grusen, og prøvde dels å komme seg på beina og dels å gjøre seg selv så tung som mulig. Hodetelefonene hennes ble revet vekk fra ørene, men hun kunne fortsatt høre rytmen – blikkaktig og svak – fra spilleren som hang rund halsen hennes. Lyden ble blandet skrapingen fra grusen og hennes egen anspente pust. Farens hestebil forsvant av syne, og hun registrerte noen tidlige morgeskyer. De så ut som ulldotter mot den blekblå himmelen.
Det skjedde.
Det skjedde faktisk!

Forlagets omtale: 
Ved høysommer faller en mørk skygge over Exmoor. Barn blir stjålet fra biler. Hver forsvinning markeres med en lapp – en brutal anklage. Det er ingen forklaring, ingen løsepengekrav… og lite håp.
Politimann Jonas Holly står overfor en reise i det skjeve sinnet til en kidnapper. Men han sliter fortsatt med ettervirkningene fra en personlig tragedie. Er virkelig Jonas riktig mann for denne oppgaven? Det er minst én person i Exmoor som mener at når det kommer til hvem som bør stå fremst i forsvarslinjen, er Jonas Holly den siste mannen å stole på. 

En ny forfatteroppdagelse for min del – og dette blir definitivt ikke den siste boken jeg leser av denne forfatteren. Jeg elsker krimhistorier fra den britiske landsbygda, og synes omgivelsene gir en ekstra grøssende og mørk stemning over fortellingen.

Dette er en del av en serie, men politimannen Jonas Holly i «hovedrollen», og jeg skal nå ta fatt på å lese bøkene i rekkefølge.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *