Skyggegutten av Carl-Johan Vallgren

SkyggeguttenTittel: Skyggegutten 
Forfatter: Carl-Johan Vallgren
Utgitt på Gyldendal 2014
Originaltittel: Skuggpojken (2013)
Oversatt av: Bjørn Alex Herrman
Kilde: Lånt 

Reading Challenge 2015

Glassdøren til trappehuset gikk opp. Snart ville han se Kristoffer sitte der på benken og vente på ham sammen med damen, med godteposten i hånden.
Han elsket Kristoffer.
Han svingte rundt hjørnet med barnevognen og så seg rundt. Trappen var tom. Ikke et menneske var å se. Han så heisdøren nede på grunnplanet der han hadde gått inn ett minutt tidligere, de hvite flisene på veggene i trappehuset, de to store ruglete glasslampene som hang ned taket. Kludringen på den tomme benken.
Joel begynte å hyle igjen. Han tok ham løs fra selen og satte ham ned på gulvet. Så snudde han seg den andre veien, mot perrongen. Det var tomt der ute også. Bare baklysene fra toget som forsvant mot Alvik. Han snudde seg mot trappen igjen og billetthallen der nede. En enslig pensjonist med stokk leste noe på oppslagstavlen.
Han ropte navnet til gutten:
Kristoffer! KRISTOOFFEER!!

Sommeren 1970 er Jan Klingberg på vei hjem fra en barnebursdag med sine to små sønner. Den eldste, Kristoffer på syv, forsvinner sporløst fra T-banestasjonen. Det siste Jan ser av sin sønn, er en kvinne som tar ham i hånden og tar derfra.
I 2012 forsvinner også Kristoffers bror, Joel, sporløst. Har de to forsvinningene noe med hverandre å gjøre, og hva er det i så fall som binder dem sammen? Det er store hemmeligheter som skjuler seg i den mektige Klingberg-familien.

For en utrolig bra bok! Det er tidlig på året, men lista er lagt høyt innen krimgenren for meg i 2015. Denne har alt jeg ser etter i en god krim: gåten(e), de menneskelige sidene, historie og bakgrunnsmateriale som hører sammen med resten.

Et godt språk, og en god fortelling skyver denne boken veldig høyt opp på min favorittliste. Jeg håper det blir flere gode historier om Danny Katz, for dette likte jeg.

Andre om boken:
Tine Sundal
Bokbloggberit
Leif Ekle – NRK 
Sindre Hovdenakk – VG
Pål Gerhard Olsen – Aftenposten

En tanke om “Skyggegutten av Carl-Johan Vallgren

  1. Fin omtale! Jeg likte også denne boken godt, full fart hele veien, og kun løsning helt mot slutten. Gleder meg til neste bok fra forfatteren 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *