Sensommer av Anders de la Motte

En sensommerkveld i 1983 forsvinner Billy, fem år, fra en avsidesliggende gård på det skånske slettelandet. Det eneste sporet etter ham er en sko i den høye maisåkeren.
Tjue år senere leder Billys storesøster, Veronica, en gruppeterapisamtale i Stockholm. En ung mann forteller om en liten gutts uforklarlige forsvinning for mange år siden – hans bestevenn ble bare borte. Vennen het Billy. Veronica får ristet opp hele sin nye tilværelse. Hun tvinges til å sette på spill den vaklende tilværelsen hun har bygget opp – hun MÅ tilbake til Skåne, til sin ødelagte familie, hun må finne ut hva som faktisk skjedde med Billy. Hun må søke svaret på spørsmålet ingen lenger vil stille: Hva skjedde egentlig den sensommeren for så lenge siden.

Veronicas far bor alene i barndomshjemmet. Moren hennes tok sitt eget liv, storebroren har for lengst etablert seg med sin egen familie. Det går ikke langt tid etter at Veronica har kommet hjem, før ryktene sprer seg i bygda om at hun er tilbake. Hun er ikke fra en hvilken som helst familie – onkelen hennes eier store deler av bygda. Det foregår ingenting som han ikke kontrollerer, og man aner at han ikke er så begeistret for at hun starter sin egen etterforskning og åpner gamle sår. Ingen kunne forberedt henne på alle hemmelighetene som kommer til overflaten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *