Selfies av Jussi Adler-Olsen

Aschehoug_AdlerOlsen_Selfies_magebindTittel: Selfies
Forfatter: Jussi Adler-Olsen
Utgitt på Aschehoug 2017
Originaltittel: Selfies
Oversatt av Erik Krogstad
Kilde: Bibliotekbok

Avdeling Q står i fare for å legges ned på grunn av lav oppklaringsprosent. Rose er sunket ned i en dyp psykotisk tilstand, knyttet til en mørk fortid. Men snart hoper nye og intrikate saker seg opp for Carl, Assad og Gordon: Tre unge jenter som lever på sosialstøtte, bestemmer seg for å rane en nattklubb når pengene de får fra det offentlige ikke strekker til. Saksbehandleren deres er ensom, bitter og alvorlig syk. Hun hater de kravstore klientene sine, og legger en djevelsk plan for hvordan hun skal hevne seg på dem. En eldre kvinne blir funnet drept i Kongens Have. Tilsynelatende er disse hendelsene helt uavhengige av hverandre, men etter hvert skal det vise seg å være en sammenheng mellom dem.

For min del begynner nå krimplot’ene i Adler-Olsen sine bøker å komme i annen rekke. Jeg er mer interessert i livene til spesielt Rose og Assad. Det tror jeg kanskje gjelder for forfatteren selv også, for han bruker mindre og mindre tid på nettopp dette.

I denne boken er det Rose som får størst plass – det er kjempeinteressant. Samtidig drypper det inn mer og mer opplysninger om Assad for hans fortid. Jeg håper neste bok kommer til å avsløre mer om hans fortid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *