Se meg, Medusa av Torkil Damhaug

Se meg, MedusaTittel: Se meg, Medusa
Forfatter: Torkil Damhaug
Utgitt på Cappelens Forlag 2007
Kilde: Bibliotekbok

I dag har jeg drept. Jeg tenker på det og kjenner meg rolig. Og så tenker jeg på at jeg sier dette i diktafonen for at du skal høre det og da begynner det å klø av forventning. Du skal ligge her jeg sitter nå og høre stemmen min si dette. Du skal ikke røre deg og kan ikke avbryte meg. Og først nå skjønner du at det skal skje deg også. Jeg hadde ikke planlagt å drepe. Heller ikke da jeg så henne komme oppover mot meg på skogsveien visste jeg det. Det er ni dager siden. Jeg stanset og snakket med henne. Hun likte å prate. Til slutt måtte jeg be henne holde kjeft. Da stivna hun og ble stående og glo. Plutselig snudde hun seg og begynte å løpe nedover. Da visste jeg at hun skulle dø.

Axel Glenne driver en lukrativ legepraksis og lever et tilsynelatende harmonisk familieliv. Morgenen etter en tung nattevakt inntreffer noe som skal komme til å snu om på tilværelsen hans. En skygge fra fortiden dukker opp og vekker til live minnene om en tvillingbror han ikke har sett på mer enn tyve år.

Så blir en kvinne funnet død i Nordmarka, hun har skader som etter angrep av et stort rovdyr og politiet finnet bjørnespor på åstedet. Under etterforskningen blir nok en kvinne funnet død – også hun synes å være revet opp av et rovdyr – og det viser seg at Axel Glenne har tilknytning til begge ofrene.

Jeg gir meg ende over av disse bøkene til Torkil Damhaug – jeg skulle i utgangspunktet bare lese én for å oppdatere meg til den nyeste boka som kom ut nå i høst (Sikre tegn på din død), men endte med å lese alle sammen. Jeg er så imponert over hans måte å skrive på, idet vi virkelig dukker ned i menneskers psyke, og ser hva et skadet sinn kan føre til.

Handlingen i denne boka er fengslende og veldig spennende hele veien. Og løsningen er ikke på noen måte gitt – jeg som leser svingte fram og tilbake i teorier og ble aldri helt enig med meg selv. Og alle teoriene jeg hadde var feil – jeg fikk ingen løsning før forfatteren selv ville at jeg skulle få løsningen. HERLIG!

Tidligere har jeg anmeldt disse bøkene av samme forfatter:
Døden ved vann
Ildmannen

En tanke om “Se meg, Medusa av Torkil Damhaug

  1. Takk for lese tips!:) Kommer nok til å kaste meg over denne forfatteren kanskje til neste år, har hørt mye fint om bøkene tidligere også, så da er det vel dumt å la være:) Ha en herlig dag!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *