Sara Christina anmelder: The Land of Stories: The Enchantress Returns av Chris Colfer

The land of stories 2Tittel: The Land of Stories – The Enchantress Returns
Forfatter: Chris Colfer
Utgitt på Little, Brown and Company 2013
Språk: Engelsk

Dette er den andre boka i bok-serien «The Land of Stories» som for øyeblikket er tre bøker. Chris Colfer (24 år) – er en New York Times Bestseller forfatter med bøkene «The Land of Stories». Han er også en Golden Globe-vinnende skuespiller for rollen Kurt Hummel i TV-serien «Glee». Han er også et medlem av TIME 100, «Time Magazines» årlige liste over en av de mest innflytelsesrike personene i verden. Bøkene hans er «Struck By Lightning: The Carson Phillips Journal», «The Land of Stories – The Wishing Spell», «The Land of Stories – The Enchantress Returns» og «The Land of Stories – A Grimm Warning».

Alex og Conner har ikke vært tilbake i «The Land of Stories» siden deres eventyr etter letingen av «The Wishing Spell». De har heller ikke hørt noe fra bestemoren deres, noe som gjør spesielt Alex veldig lei seg.
   I «The Land of Stories» er det derimot katastrofe. Den onde «Enchantress» som forbannet Tornerose tilbake i den tid, har kommet tilbake og forbanner et og et kongerike. Og hva skjer når moren til Alex og Conner blir kidnappet av henne?          Bestemoren deres har endelig kommet på besøk og såvidt forklart hva som foregår i hennes verden, men ikke alt. Hun ber dem om å holde seg i deres verden og for deres egen sikkerhet i deres eget hus. Hun har også fått en hel haug med vakter forvandlet til hagegnomer til å passe på dem, men Alex og Conner føler de må gjøre noe. Så Alex og Conner sniker seg ut av huset og inn i «The Land of Stories» bak bestemoren’s rygg.
På nytt opplever de utfordringer. Først møter de på Froggy igjen som nå er gift med Rødhette. De vil gjerne hjelpe dem og de bygger en luftballong og sammen med Froggy, Rødhette, Jack og Gullhår flyr de avgårde for å samle objekter til en mektig tryllestav. Men disse objektene er ikke bare bare å få tak i. De må samle de mest verdifulle tingene av de fem ondeste personene i eventyrverden. De drar ut på et oppdrag som er fullt av farer og spenning. Hvordan vil dette gå? Får de laget tryllestaven? Og blir moren deres reddet?

Denne boka anbefaler jeg! Selvfølgelig bør man lese den første boka «The Land of Stories – The Wishing Spell» først da. Liker du eventyr fra Brødrene Grimm og H.C. Andersen? Ja, da er denne boka noe for deg!
Boka er utrolig spennende og har masse action og fantasy i seg. Eneste som kan være en nedtur for noen er at den er veldig, veldig lang. Boka har hele 517 sider i seg, så det kan være mye å lese. Men det kan jo også være en opptur – det var det hvert fall for meg. Dette var en bok som jeg ikke ville bli ferdig med. Jeg ville at den bare skulle fortsette og fortsette, og heldigvis har bok nummer tre «The Land of Stories – A Grimm Warning» nylig kommet ut. Boka er heller ikke oversatt til norsk, men den finnes i Norge og du kan b.l.a. kjøpe den på platekompaniet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *