Sandmannen av Lars Kepler

SandmannenTittel: Sandmannen
Forfatter: Lars Kepler (pseudonym for Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndorin)
Utgitt på Cappelen Damm AS 2013
Originaltittel: Sandmannen 
Oversatt av Henning J. Gundersen
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

– Vent litt, sier Roland og holder fram en liten eske med gule ørepropper.
– Du sa at han ikke hever stemmen.
Roland smiler svakt, ser oppgitt på sun unge kollega og sukker tungt før han begynner å forklare.
– Jurek Walter kommer til å snakke med deg, helt rolig, sikkert vennlig, sier han alvorlig. – Men senere i kveld, når du er på vei hjem, kommer du til å svinge over i motgående kjørefelt og frontkollidere med en trailer… eller så stikker du innom Jernia og kjøper en øks før du henger ungene i barnehagen.

Jurek Walter sitter i total isolasjon og tvungen psykiatrisk behandling. Han er dømt for to drap og ett drapsforsøk, men han har sterk tilknytning til ytterligere nitten drap. Jurek ble tatt på fersken da han tvang en kvinne tilbake ned i en kiste i jorda. Hun var blitt holdt fanget i kista i nesten to år, men var fremdeles i live.
En kveld på en jernbanebro i Stockholm blir en ung, legionallesyk og sterkt nedkjølt mann funnet. Mannen har vært forsvunnet i 13 år, og ble erklært død for 7 år siden – et av Jureks siste ofre.
Forfatteren Reidar Frosts to barn forsvant også for 13 år siden og har aldri blitt funnet. De er erklært døde. Alle bortsett fra Joona Linna forutsatte at barna hadde lekt for nære vannet, men var tatt av Jurek Walter. Men han delte ikke sin mistanke med foreldrene.
Nå som et antatt offer av seriemorderen har dukket opp i live må gamle saker gjenopptas og noen må vinne Jurek Walters tillit.

JEG ELSKER KEPLER! Fra første stund blir jeg sugd rett inn i historien og der blir jeg fanget fram til siste side. Denne har en krypende, spennende og ekkel følelse hele veien, som gjør at man kikker seg litt ekstra over skulderen hvis man leser denne etter mørkets frambrudd. Spenningen holder seg gjennom absolutt hele boken, og jeg mener bestemt at dette er den beste boken (nr 4) om Joona Linna! Dessuten slutter den med en cliffhanger som gjør det omtrent umulig å skulle vente på neste bok fra forfatterekteparet som kaller seg Lars Kepler!

7 tanker om “Sandmannen av Lars Kepler

  1. Og der hoppet boka usedvanlig mange hakk forover i lesekøen min! Takk for omtalen som pirret nysgjerrigheten min ytterligere på denne boka som ennå står og blomstrer ulest i bokhylla mi! 🙂

  2. Det er en viss sammenheng i noe privatliv som går gjennom alle bøkene, selv liker jeg best å lese slike i riktig rekkefølge. Men det er ikke et must, historien står godt alene og de sammenhengene som er viktig for Sandmannens innhold er godt nok forklart der til at du forstår det.

  3. Dette er en utrolig spennende bok, jeg klarte ikke legge den fra meg! Og med den slutten, så er det bare å vente utålmodig på neste bok. Denne boka var helt klart den beste i serien!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *