Pythias anvisninger av Eriksson & Sundquist

pythiaForfattere: Jerker Eriksson og Håkan Sundquist
Kommer på Front forlag 15. mars 2013
Originaltittel: Pythias anvisninger, tredje bok i trilogien Victoria Bergmans svakhet.
Oversatt av: Kristina Quintano
Kilde: Forhåndseksemplar fra forlaget

Hun tenker på Victoria Bergmans øyne. Det er over tjue år siden hun så henne sist, og da hadde Victorias øyne vært brennende, nesten udødelige. De hadde rommet en enorm styrke. Nå hadde hun et matt drag over dem, en slags tretthet som hadde spredt seg til hele hennes esen, og alt hun vet om menneskers ansikter sier henne at Victoria Bergmann allerede er død.

Kriminaletterforsker Jeanette Kihlberg jobber fortsatt med saken om de drepte guttene som blir funnet rundt omkring i Stockholm, balsamerte og med manglende kroppsdeler. Sporene peker tilbake til en pedofil sekt, en sekt som etterlever et gammelt skrift kalt «Pythias anvisninger», som i bunn og grunn handler om tortur, mishandling og misbruk av barn.
Kihlberg og Hurtig graver seg stadig dypere ned i saken og de blir de konfrontert med en verden der misbruk av barn er normalt – og det tegner seg et nett av motbydelige, svette eldre menn som ikke setter samvittigheten i høysetet.
Og fortsatt leter Jeanette Kihlberg etter Victoria Bergmann, men hun viser seg å være vanskelig å finne.

Dette er altså den tredje og siste boka i trilogien Victoria Bergmans svakhet – og med dette  avsluttes et kapittel i krimhistorien som fortjener å bli stående høyt rangert. Forfatterparet Jerker Eriksson og Håkan Sundquist har skrevet en velkomponert, utrolig spennende, overraskende og tankevekkende trilogi som viser dyp menneskelig forståelse og tar et dypdykk ned i de verste psykologiske irrganger. Den har til tider helt grusomme skildringer, men ikke så mye at det er FOR mye, i denne historien passer det, det må være med og jeg tror dessuten ikke at de overdriver – dessverre.

Dette er ikke en lettbeint krim som følger den vanlige konvensjonelle oppskriften – den anbefales på det aller, aller sterkeste!!

Anmeldelse av bok nr 1 i trilogien

Anmeldelse av bok nr 2 i trilogien

En tanke om “Pythias anvisninger av Eriksson & Sundquist

  1. Tilbaketråkk: Leseåret 2013 - de beste bøkene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *