Paradisbakken av Marit Reiersgård

ParadisbakkenTittel: Paradisbakken
Forfatter: Marit Reiersgård
Utgitt på Gyldendal 2016
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Camilla Carlsen var blitt funnet i nærheten av stien som gikk gjennom et lite skogholt midt i den lange bakken. Paradisbakken. Ikke mye som minnet om paradis ved disse bildene, tenkte Verner Jacobsen og tørke svetten av pannen. Han hadde akkurat lest vitneavhøret av den unge moren som hadde funnet liket. Hun hadde først trodd det var en utstillingsdukke som noen ungdommer hadde stjålet og siden kastet fra seg. Og den drepte lignet virkelig en dukke som noen hadde slengt fra seg i gresset, måtte Verner innrømme – stivlemmet og porselensblek, vakker og livløs.

Forlagets omtale: 
Det er nesten 25 år siden Camilla Carlsen ble funnet drept ved stien i det lille skogsområdet midt i Paradisbakken. Saken ble aldri oppklart. Nå gjør Drammens-politiet en ny gjennomgang i håp om at de med nye øyne og nye metoder skal finne en løsning på saken. Camillas beste venninner har alle vært inne til avhør på nytt; nå møtes de på et utested for å diskutere opplevelsen og minnene fra den gang. 
   Ved baren står en mann og kaster lange blikk mot May, en av venninnene. May går ut for å ta en røyk, og mannen følger etter. Morgenen etter blir hun funnet drept i et utstillingsvindu. Måten liket er plassert på forteller at drapspersonen vil sende en beskjed. Politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen må forfølge både fortidens spøkelser og nåtidens ferskere spor.

Denne gangen har Marit Reiersgård virkelig truffet blink etter min smak. Dette var en fryktelig spennende krimhistorie, med tråder fra fortiden og nåtiden som flettes sammen – og med vridninger og overraskelser hele veien. Det jeg trodde underveis, ble stadig motbevist, og jeg klarte ikke å se sammenhengene før et par setninger før de ble avslørt i boken. Og løsningen overrasket meg, og slik kan jeg like – da kan jeg si at boken har truffet blink!

Dette ble en perfekt påskekrim for meg og jeg anbefaler den virkelig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *