På overflaten flyter vannliljene av Frode Eie Larsen

På overflaten flyter vannliljeneTittel: På overflaten flyter vannliljene
Forfatter: Frode Eie Larsen 
Utgitt på Liv Forlag 2017
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Dypt inne i skogen, under de ruvende trekronene, ligger det lille tjernet, Solen drysser dråper av gull på det blikkstille vannspeilet, men under overflaten skjuler det seg et bunnløst mørke. Ved bredden står Eddi Stubb. Han har ikke hørt brølet, eller sett boblene og de lette krusningene, men han føler seg sikker på at Bakkanetjønn gjemmer en hemmelighet. Og han vet at dette bare er starten.
For for er Håkon Helstad, Larvik Håndballklubbs savnede trener?
Og hva med kvinneliket som akkurat er skylt i land langs Farriselva?

Jeg har fulgt forfatterskapet til Frode Eie Larsen fra hans spede,litt famlende begynnelse i Hemmeligheten og Frostrøyk, til fullverdig kvalitetskrimforfatter i JordtårerDu skal lide og Engefjær. Så når det kom en ny bok fra hans penn nå, ble jeg rett og slett litt nervøs for å lese den. Når faller det fra hverandre, liksom? «Alle» forfattere kommer jo med ei slik bok, litt dårligere enn de andre.
Men jeg trengte ikke å bekymre meg denne gangen heller. Her er en bok med en historie, med mening og med en fortellerteknikk som bare er en fryd å lese. Faktisk så er det slik at jeg har hatt skikkelig lesetørke de siste månedene, og Frodes bok var den som fikk lesegleden min til å blomstre igjen.

 

En tanke om “På overflaten flyter vannliljene av Frode Eie Larsen

  1. Tilbaketråkk: På overflaten flyter vannliljene av Frode Eie Larsen : Norske bokblogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *