Med livet som innsats – historien om redningsaksjonen på Utøya

Vi har allerede sett bøker som omhandler 22. juli – Adrian Pracon har gitt ut sin beretning, og Kjetil Stormark har skrevet en flott dokumentar om denne vanskelige dagen. Nå kommer en bok skrevet av to av de som var med på redningsaksjonen; fra Utvika Camping, to helt vanlige mennesker som plutselig sto midt i marerittet og gjorde det de kunne for å hjelpe.

Gyldendal Norsk Forlag skriver om boka: Da skuddene på Utøya falt, kastet Bjørn Juvet seg i båten. Kona Aase Martgrethe sto på land og tok imot sjokkskadde ungdommer. Dette er deres historie.
«Skal du skyte med? Skal du drepe meg? spirte den første AUF-jenta Bjørn reddet opp fra vannet. Situasjonen var kaotisk, hvem kunne man stole på? Ekteparet Juvet reagerte instinktivt. Uten tanke for egen sikkerhet kjørte Bjørn utallige turer for å hente nye ofre, mens Aase Margrethe brakte dem i sikkerhet på land. Bjørn reddet også politiets beredskapstropp fra å forlise med en overlesset gummibåt. Redningsaksjonen kunne gått enda verre uten de frivillige hjelperne fra campingen.
   I dag tenker Bjørn ofte på dem han ikke fikk reddet. Heldigvis møter ekteparet Tonja Kavitiraa og annen AUF-ungdom, som er evig takknemlige for deres heltemot. 

En tanke om “Med livet som innsats – historien om redningsaksjonen på Utøya

  1. Denne boken har jeg lest, det var en sterk bok og en kan bare ane hvordan disse menneskene egentlig hadde det. Har lest 3 bøker om hendelsene den 22.Juli og kommer sikkert til å lese flere. Sterk kost,Ja, men tror det er viktig å lese disse bøkene. har forøvrig en omtale av denne boken på bloggen min.
    Ha en fin kveld, Rita:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *