Mannen som ikke var morder av Hjorth&Rosenfeldt

mannen-som-ikke-var-morderTittel: Mannen som ikke var morder
Forfattere: Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt
Utgitt på Aschehoug 2011
Originaltittel: Det fördolda (2010)
Kilde: Egen bok

Mannen var ingen morder.
Han holdt fast ved det mens han slepte den døde gutten nedover skrenten: Jeg er ingen morder.
Mordere er kriminelle. Mordere er onde. Sjelen deres er slukt av mørket, og av forskjellige grunner har de omfavnet det svarte og ønsket det velkommen, vendt ryggen til lyset. Han var ikke ond.
Tvert imot.
Hadde han ikke i det siste demonstrert det absolutt motsatte? Hadde han ikke så å si helt satt sine egne følelser til side, sin egen vilje, nesten utøvd vold på seg selv til fordel for andre? Vendt det andre kinnet til, det var det han hadde gjort. Var ikke det at han var her, i denne sumpaktige forsenkningen langt ute i ingenting med den døde gutten, enda et bevis på at han ville gjøre det som var riktig? Måtte gjøre det som var riktig. At han aldri mer ville svikte.

Forlagets omtale: 
16-årige Roger er forsvunnet. Rømt til Stockholm, sier politiet. Men så finner de Rogr i et tjern nord for byen. Med hjertet kåret ut av kroppen.
   Kriminalpsykolog Sebastian Bergman har trukket seg tilbake fra alt arbeid etter en privat tragedie. Helt tilfeldig blir han trukket inn i etterforskningen av drapet. Alle spor ser ut ti å lede mot Rogers skole. Et tilsynelatende problemfritt miljø som skal vise seg å ha hemmeligheter. 
   Dette er den første boken i serien om den sexmisbrukende og traumatiserte kriminalpsykologen Sebastian Bergman. Han er lynende intelligent, men også arrogant og provoserende; han er faktisk er sant mareritt av en kollega.

Jeg kan ikke forstå at jeg ikke har lest bøkene om Sebastian Bergman tidligere. Han er mer eller mindre den største drittsekken jeg har truffet i en bok – men samtidig så blir jeg veldig, fascinerende glad i mannen. Det er tydelig at det finne årsaker bak hans handlinger og oppførsel – og jeg håper at dette blir ytterligere belyst i de kommende bøkene. Heldig som jeg er, har jeg enda fire bøker igjen – og jeg gleder meg stort.

Denne boken er kjempebra – akkurat slik krim skal være etter min smak.

Bøkene i rekkefølge:
Mannen som ikke var morder
Dødens disippel
Fjellgraven
Den stumme jenta
Ikke bestått

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *