Maestro av Geir Tangen

MaestroTittel: Maestro
Forfatter: Geir Tangen
Utgitt på MATA forlag 2016
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlag/forfatter

Att: Viljar Gudmundsson
Jeg skriver til deg fordi jeg vet at du er en rettskaffen mann. En mann som vil fordømme det jeg er i ferd med å gjøre, men samtidig være i stand til å forstå min indignasjon og frustrasjon over et rettssamfunn som ikke lenger fungerer.
[…] I dagens samfunn har færre og færre mennesker tanke for andre enn seg selv. Solidaritetsfølelsen er død. Dugnadsånden er borte. Lojalitet overfor arbeidsgiver er et fremmedord. Folk stjeler fra hånden som mater dem.
[…] En av disse grådige er en kvinne. Hun dømmes for grovt underslag og utroskap i tjenesten. Hun er tidligere ustraffet, men dette har ikke blitt vurdert som formildende omstendigheter. Straffen vil bli effektuert i morgen, tirsdag 14. oktober.
13.10.14 – Stein Åmli
UL7-1

Forlagets omtale: 
Et høsttungt Haugesund våkner til drapet på en kvinne som er kastet ut fra høyblokkene i byen. Et varslet drap. Journalist Viljar Ravn Gudmundsson i Haugesunds Avis motto dagen før en epost han ikke tok alvorlig. Når en ny epost kommer inn, står Gudmundsson med begge beina plantet i det som fortoner seg som en krimfarse fra en dårlig TV-serie. Politietterforsker Lotte Skeisvoll får i oppgave å stanse drapsmannen før han oppfyller sine egne profetier, og hun har dårlig tid. Hvert sekund som går tapt er et sekund i kampen for å redde menneskeliv.
   I bakgrunnen slå dirigenten med taktstokken i sitt helt personlige rekviem. En klassisk dødssymfoni der alt handler om å få orkesterets medlemmer til å spille slik han vil. Det er han som har partituret. Det er han som kjenner notene. Det er han som er Maestro.

For drevne krimlesere er det gøy med alle henvisningene til annen norsk kriminallitteratur – og hva skal man egentlig tro når en bokbloggkollegas (les:konkurrent) første drapsoffer heter Rita (!)…
Jeg tok meg selv i å prøve og finne ut av hva som var tatt fra andres bøker, eller virkeligheten.
Resten av boken var spennende, med et interessant plot og en overraskende vending fram mot løsningen. Det er tydelig at Geir Tangen har lest i dose med krim, og plukket ut de delene som han mener fenger mest – og kanskje har han lykkes med dette… I hvert fall tyder bokens store suksess på dette.
MEN:
For min del lider denne boka dessverre under at jeg nettopp har lest Iréne av Pierre Lemaitre – uten at jeg skal si noe om hvorfor… De av dere som har lest den vil skjønne hvorfor – og til dere som ikke har lest verken denne eller Iréne; jeg skal ikke avsløre plot’ene – som dessverre er altfor like, selv om Tangen bedyrer at han ikke har lest Lemaitres bok før han skrev denne. Sånn sett blir Maestro bare en blek kopi – som kanskje hadde stått bedre uten denne sammenligningen.

 

 

3 tanker om “Maestro av Geir Tangen

  1. Tipper at Geir satt seg rett ned og leste Lemaitre, han må jo dø av nysgjerrighet for å få vite noe om denne boken 🙂 Har ikke lest den selv, den har vært så frontet på fb, at jeg nesten føler jeg har lest den uten å ha gjort det. Kommer nok dit etterhvert, men jeg er litt lat, så jeg leser de bøkene som havner hos meg «litt av seg selv».
    Ha en strålende helg Rita!

  2. Tilbaketråkk: Fjas og fjøsvoktere | Litteratur og informasjon

  3. Tilbaketråkk: Geir Tangen – Maestro – Bjørnebok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *