Lille Linerle av Myriam H. Bjerkli

Lille linerleTittel: Lille Linerle
Forfatter: Myriam H. Bjerkli
Utgitt på Liv Forlag 2017
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes – som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på nattbordet – en dag ska komme på besøk.

– Pappa? Er det deg?
Stemmen skalv. Det siste ordet var knapt hørbart, ikke stort mer enn et lite håpefullt pust. Han nikket, bøyde seg ned og åpnet armene.
– Ja, lille Linerle, selvfølgelig er det meg. Kom til pappa.

Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger.
Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet utenfor Sandefjort?

For en utrolig bra bok! Det er ikke noe annet å si. Starten er en helt vanlig, kriminalroman – ei lita jente kidnappes og holdes fanget. Men handlingen utover i boka, var veldig uventet, utrolig spennende og noe av det bedre jeg har lest i norsk krim på lenge. Rett og slett en fantastisk leseopplevelse for meg.

Avslutningen peker også videre til en bok nummer to, og det håper jeg virkelig – for jeg er veldig nysgjerrig på framtiden av flere av de involverte.

2 tanker om “Lille Linerle av Myriam H. Bjerkli

  1. Tilbaketråkk: Lille Linerle av Myriam H. Bjerkli : Norske bokblogger

  2. Tilbaketråkk: 2017 – Lille Linerle | Myriam H. Bjerkli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *