Leseåret 2015: Topp 10

Året ble et av de dårligste hva kommer til antall leste bøker (67) – men til gjengjeld leste jeg mange gode bøker dette året. Dermed ble det jo ikke akkurat lettere å plukke ut de 10 beste, men her er listen. Jeg klarer ikke å prioritere dem i plasseringer, så rekkefølgen er rett og slett kronologisk etter når jeg leste dem:

Huset mellom natt og dag – Ørjan N. Karlsson
Alex – Pierre Lemaitre
Wienerbrorskapet – Ingar Johnsrud
Monster – Jørgen Jæger
Avslørt – Renée Knight
Marsboeren – Andy Weir
Skjelettets vei – Val McDermid
Helvete åpent – Gard Sveen
Tidsrosen – Ørjan N. Karlsson
Kunsten å elske et barn – Kjell Erik Ullmann Øie

Jeg er til slutt nødt til å nevne to trilogier som jeg har lest, som jeg også likte veldig godt. I sommer leste jeg Minnesota-trilogien av Vidar Sundstøl (Drømmenes land, De døde og Ravnene) og I Hunt Killers-trilogien av Barry Lyga (I hunt killers, Game og Blod av mitt blod).

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *