Kronprinsen av Alexandra Beverfjord

KronprinsenForfatter: Alexandra Beverfjord
Utgitt på Gyldendal Norsk Forlag 2012
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

…Tør ikke snu seg, men hun kan høre dem. De løper også nå. Løper etter henne. Fortere. Fortere. Hun snubler, hun faller, og med ett står de over henne. Det føles som om hjertet skal dunke seg ut gjennom brystkassa. Hun klarer ikke puste. Gjør ikke noe forsøk på å komme seg på bena, det nytter ikke. Så får hun øye på det tygge tauet de har med seg. Hun prøver å skrike, men det kommer ingen lyd.

To lik blir funnet hengt i et klatrestativ i Sofienbergparken i Oslo. Et kjærestepar som har funnet hverandre på tvers av etniske skillelinjer. Hun er muslim, han er norsk. Det skal snart vise seg at dette bare er starten på noe langt verre, og ting tyder på at sterke nynazistiske nettverk igjen er i aktivitet.
Vi følger reporterteamet Joakim Lund Jarner og Agnes Lea gjennom tre døgns jakt på løsningen. Med seg har de videofotografen og hackeren Isa Eng som viser dem veien inn i en mørk underverden hvis nazister og antinazister gjennom flere tiår har ført en brutal krig uten at myndighetene har grepet inn.
Samtidig plages Joakim av drømmer om sin døde søster – Iben ble funnet hengt i skogen da hun var 16 år. Var det virkelig selvmord, slik de har trodd?

Boken henger sterkt sammen med Alexandra Beverfjords forrige roman Kretsen, ved at vi følger ettervirkningene av Joakim Lund Jarners oppdagelser her. I tillegg er det en del andre situasjoner som dras med inn i denne boka. Til tider synes jeg det ble litt mye omkring personlige forhold i historien – og litt lite jakt på gjerningsmenn. Men når jeg ser bort fra dette så synes jeg boka var spennende og aktuell i dagens samfunn. Jeg synes det er spennende med nåtidens hendelser som kan spores tilbake til tidligere hendelser og til slutt finne sin løsning. Løsningen var tildels overraskende og ikke lett å gjennomskue. Alt i alt en lettlest, grei og spennende krim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *