Kagge Forlag 2013

I dag har turen kommet til Kagge forlag. Følgende presentasjoner er ikke bare høsten bøker, men utgivelser generelt i 2013. Alle bokomtaler er hentet fra forlagets hjemmeside.

Min fars hemmelighetMin fars hemmelighet av Boualem Sansal
En tysker møter en vakker kvinne fra Algerie. Sammen får de to sønner. Den ene arver farens blå øyne.
Foreldrene blir brutalt myrdet av islamister i ørkenlandsbyen der de bor, og når sønnene forsøker å finne ut hva som egentlig skjedde, går det gradvis opp for dem at faren har holdt fortiden sin skjult – han hadde en hemmelighet som er grusommere enn de hadde kunnet forestille seg.
Min fars hemmelighet handler om fedrenes synder som hjemsøker sønnene. Sporene følges gjennom Europa og Nord-Afrikas blodige historie: fra andre verdenskrig, via Algeries borgerkrig til asfaltørkenen mellom høyblokkene utenfor Paris. Dette er en historie om hva som skal til for å overleve når alt blir knust til støv rundt deg.

DødsskipetDødsskipet av Yrsa Sigurdardóttir
En yacht kommer drivende inn i Reykjaviks havnebasseng. Intet menneske er ombord. Alt synes dødt. Ægir og Lara gikk ombord i yachten i Lisboa, sammen med sine døtre – de åtte år gamle tvillingene Arna og Bylgja. Mannskapet på tre er også sporløst borte. Ingen av livbåtene er sjøsatt og alt virker normalt ombord. Hva kan ha skjedd?
Saken havner i hendene på advokat Tora Gudmundsdóttir når Ægirs foreldre oppsøker henne for å få utbetalt livsforsikringen ekteparet hadde. Med seg har de også Ægir og Laras to år gamle datter som har begynt å ha merkelige drømmer. «Mamma min med vann i munnen…»

 

Norsk jihad

Norsk jihad av Lars Akerhaug
Norge har fått sine første hellige krigere. Hvem er de? Hvor ble hatets frø sådd?
Unge muslimer i Norge bygger radikale nettverk. Osama bin Laden og mullah Krekar er forbildene. I skyggen av terrorangrepet 22. juli vokser en ny trussel fram. I de radikale miljøene dyrkes døden og flere av medlemmene reiser for å kjempe hellig krig. Hatet retter seg også mot Norge, mot norske grunnverdier som demokratiet. Hvorfor hater de oss? Hva vil de.
Lars Akerhaug tar leseren med på en reise fra Norge til Midtøsten, England og Somalia, for å forklare hvordan vi ble et mål for nye terrornettverk.

BasketakBasketak Mine år med Brundtland, Jagland og Stoltenberg av Grete Knudsen
Mellom 1992 og 2001 var Grete Knudsen statsråd i tre regjeringer, under tre statsministere: Gro Harlem Brundtland, Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg. Det er, sant å si, ikke alle hun var like begeistret for.
I denne usedvanlig direkte selvbiografien sparer ikke Knudsen på noe. Hun er nær sagt rå i beskrivelsen av personer og begivenheter.
Samtidig skriver hun inspirert om temaene hun brenner for, og for og gir oss et spennende innblikk i næringspolitikk, EU-kamp og hennes sterke engasjement for de aller svakeste i samfunnet.
Boka er skrevet i samarbeid med Olav Garvik. 

 

 

2 tanker om “Kagge Forlag 2013

  1. Dødsskipet og Min fars hemmelighet , kunne jeg tenkt meg å lese:) Yrsa Sigurdardóttir har jeg til gode å lese noe av, virker som en spennende forfatter. Liker at hun er i fra Island, håper handlingen i boken også foregår der:) Ha en fin dag!

    • Yrsa har jeg enda til gode å lese, men hun står stadig på leselista mi – med stadig flere bøker ettersom jeg aldri får begynt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *