Jentene fra balletten av Monika Nordland Yndestad

Jentene fra ballettenForfatter: Monika Nordland Yndestad
Utgitt på Vigmostad & Bjørke 2012
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Mina lot skjellsordene hagle mens hun vred seg ut av morens klossete grep. Vinterbleke, benete fingre måtte gi slipp på jakkeermene til datteren. […] Mina brydde seg ikke om morens halvkvalte rop fra døråpningen. […] Moren kunne holdt henne fast om hun virkelig ville. At hun ikke holdt henne tilbake, tok Mina som et tegn på at selv ikke moren orket henne. Selvfølgelig gjorde ikke moren det. Mina orket jo ikke engang å være med seg selv.

«Jentene fra balletten» er et begrep som brukes i virkelighetens barnevern. Det er jenter fra ressurssterke hjem, med travle foreldre som dyrker egen karriere og jentene er selv ofte vellykkede; elevrådsledere og toppstudenter. Men likevel går det virkelig galt med disse jentene.

Femten år gamle Mina er i ferd med å ødelegge seg selv. Hun drikker alkohol, trosser foreldrene sine og er lever et promiskuøst liv. Under hennes atferd ligger en farlig historie. En historie om en mann som burde vært til å stole på, men ikke alle er tilliten verdig.
Da hun tar kontakt med krimjournalisten Alice Bratt utløses et drama som er langt større og styggere enn noen av dem hadde tenkt.

Med unntak av et par steder hvor hoppet i tid og sted ble litt vel kjappe og vanskelige å holde styr på, er det en drivende god historie om et veldig viktig tema. Vi får innblikk i noen unge jenters vanskelige liv, vanskeligheter forårsaker av personer som skulle vært til å stole på, og hvor jentene ender opp med en atferd som ofte bare blir forklart med tenåringsopprør! Det er viktig at vi alle kan lære oss å se under overflaten!

Boka veksler mellom å være tankevekkende og veldig spennende! Slutten ga meg forhøyet puls og gjorde det fullstendig umulig å legge boka fra seg! Monika N. Yndestad viser stor innsikt i ikke bare journalistyrket, som hun selv har erfaring i, men også i barnevern- og politiyrket. Boka gir et troverdig inntrykk i jentenes indre liv, politiets forsøk på å beskytte sine egne og barnevernets vanskelige jobb!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *