Jakthundene av Jørn Lier Horst

Forfatter: Jørn Lier Horst
Utgitt på Gyldendal Norsk Forlag AS 2012 

William Wisting suspenderes og settes selv under etterforskning mistenkt for å ha fabrikkert bevis. Han var etterforskningsleder i en av landets mest medieomtalte straffesaker, da unge Cecilia Linde ble funnet drept. Nå, 17 år senere, har det kommet for en dag at bevisene som felte gjerningsmannen var forfalsket.
Sammen med journalistdatteren Line, arbeider han på egenhånd og i skjul for å finne ut hvem som konstruerte det falske beviset. Når man så finner en mann drept, og en ny ung jente forsvinner – tar saken en helt uventet vending.

Dette er en innertier av en krimhistorie! En åpning som pirrer nysgjerrigheten, og et driv som holder gjennom hele boka og som bygger seg opp mot en avslutning som er actionpreget og ikke minst troverdig. Dessuten var ikke løsningen gitt på noe som helst tidspunkt gjennom boka, noe som jeg synes kjennetegner en god krim; leseren skal kunne tenke, spekulere og teorisere – men løsningen skal det være tilnærmet umulig å komme fram til. Slik var det altså her, jeg gjennomskuet ikke løsningen før jeg faktisk leste den helt på slutten. FANTASTISK!

3 tanker om “Jakthundene av Jørn Lier Horst

  1. Tilbaketråkk: Oslo Bokfestival 2012

  2. Har nettopp avsluttet lydbokversjonen av Jakthundene og kan ikke annet enn å skrive at også jeg ble begeistret for Jakthundene. Den har fått mye positiv omtale i høst, på alle måter fortjent. Dette er god krimhåndtverk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *