Jakten av Tom Kristensen

Jakten

 

 

Tittel: Jakten 
(World of Spycraft 2)
Forfatter: Tom Kristensen
Utgitt på Cappelen Damm 2016
Kilde: Bibliotekbok

 
Forlagets omtale: 
Jakten er en skremmende aktuell spenningsroman om det skjulte livet på sosiale medier. Elever og lærere på ungdomsskolen er i sjokk da de får høre at Lives beste venninne har begått selvmord. Live finner venninnens dagbok. Der skriver hun at en falsk profil på Facebook presser henne til å sende flere nakenbilder av seg selv, ellers truer han med å legge det ut på nettet.
Eric og Live starter jakten på overgriperen, men havner snart i en felle. Eric blir anklaget for å være utpresseren, og en lokal motorsykkelgjeng viser seg å være med enn nådeløst interessert i å ta ham.

For andre gang møter vi Eric Elton og hans venninne Live. Og igjen setter Tom Kristensen søkelysest mot farer våre ungdommer kan komme ut for. Som i forrige bok, der Eric og Live avslørte den kvasireligiøse sekten Mientologene, benytter Eric seg av farens kunnskaper og butikk for spionutstyr (herav navnet på serien: World of Spycraft) for å lokke og avsløre menn som utnytter unge jenter via internett.

Jeg synes Kristensen skriver bra for sin målgruppe (dette er en ungdomsbok), og ikke minst synes jeg det er viktig at slike temaer blir tatt opp i skjønnlitteraturen og jeg håper at det kan bli brukt som en advarsel til våre unge som kanskje ikke ser farene like lett i dagens samfunn hvor enhver kan utgi seg for å være noen helt andre enn h*n egentlig er.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *