I Hunt Killers av Barry Lyga

I Hunt KillersTittel: I Hunt Killers
(bok nr 1 i I Hunt Killers-trilogien)
Forfatter: Barry Lyga
Utgitt på Gyldendal 2013
Originaltittel: I Hunt Killers
Oversatt av Fartein Døvle Jonassen
Kilde: Bibliotekbok

For et halvt år siden hadde han med gru innsett at dette var seriemorder oppførsel rett fra læreboka. «PUNKT ÉN: FINN ET FORFALLENT GAMMELT SKUR UTE I SKOGEN HVOR DU KAN PLANLEGGE FORBRYTELSENE OG HOLDE OFRENE FANGET UTEN AT NOEN OPPDAGER DET».

Så han fortalte Connie om det, og iblant ble hun med dit, noe som fikk ham til å føle seg litt mindre… Billy.

Forlagets omtale:
Jazz er en tiltalende syttenåring. En hjerteknuser vil noen kanskje si.
Men han er også sønnen til verdens mest beryktede seriemorder, og for Gode Gamle Far var det ta-med-guttungen-på-jobb-dag året rundt. Jazz hadde sett åstedet slik politiet skulle ønske de kunne – fra forbryterens ståsted.
Og nå, selv om faren har sittet inne i årevis, begynner likene å dukke opp i den søvnige småbyen Lobo’s Nod. Igjen.
I et forsøk på å bevise at drapslyst ikke ligger i slekta, går Jazz sammen med politiet i jakten på denne seriemorderen. Men Jazz har en hemmelighet – kan han være mer lik faren sin enn noen aner?

Jeg forstår ikke hva det er med meg og ungdomsbøker. Det er klart at jeg velger å lese dem som ut fra omtalen appellerer mest til meg, men jeg blir helt hekta! De er så bra – hadde jeg visst om slike bøker da jeg var ungdom hadde jeg begynt å lese lenge før jeg fylte 20 (som var da jeg oppdaget litteraturens gleder).

Denne boken er utrolig spennende og ekkel. Vi følger Jazz gjennom han kvaler i forhold til hvor mye ondskap han egentlig har arvet etter faren sin, en seriemorder med 123 mord på samvittigheten (124 ifølge Jazz egen statistikk, ingen vet hvor moren hans ble av). Han har et minne om en kniv. I sin egen hånd. Og følelsen av å skjære i kylling…
I sin desperasjon vil han stoppe den nye seriemorderen, og kommer opp i situasjoner som stiller hans overbevisning på prøve gang på gang. Liker han egentlig det han ser? Bryr han seg egentlig om mennesker? Eller er det sosiopatens evner til å manipulere alle rundt seg? Og hvordan kan han vite hva som er hva?

Dette er første bok i en trilogi, og for én gang skyld har jeg oppdaget serien etter at alle bøkene har kommet ut – så neste bok «Game» har jeg allerede begynt på.

Denne trilogien (hvis den holder samme kvalitet hele veien gjennom) anbefaler jeg både til den er ment for – og voksne!

Resten av serien:
2. Game
3. Blod av mitt blod

Andre om boken:
Kristine Isaksen – VG
Silje Solsvik – Så rart – en bokblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *