Hungerilden av Eriksson & Sundquist

hungerildenForfattere: Jerker Eriksson og Håkan Sundquist
Utgitt på Front Forlag AS 2012
Originaltittel: Hungerelden, andre bok i trilogien Victoria Bergmans svakhet. 
Oversatt av: Kristina Quintano
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Marerittet kommer til Stockholm ikledd en koboltblå kåpe, litt mørkere enn kveldshimmelen over Djurgården og Ladugårdslandsivken. Det er lyshåret, blåøyd og har en liten veske over skulderen. De for små skoene er røde og gnager mot hælene, men hun er vant til det, og gnagsårene er nå en del av personligheten hennes. Smerten gjør henne våken.

Hun vet at om hun bare kan tilgi, så skal hun få befrielse, både hun selv og dem som blir tilgitt. I flere år har hun forsøkt å glemme, men alltid mislyktes. Hun ser det ikke selv, men hevnen hennes er en kjedereaksjon.

Kriminaletterforsker Jeanette Kihlberg må avbryte etterforskningen av de grusomme mordene på unge, navnløse innvandrergutter da en fremgangsrik næringslivsleder myrdes i Stockholm. Bestialske detaljer indikerer at det ligger et hevnmotiv bak.
Når så flere grusomme mord inntreffer, kontakter Jeanette igjen Sofia Zellerlund – psykologen hun samarbeidet med i saken om de døde guttene. Hun ønsker at Sofia skal lage en gjerningsmannsprofil av morderen. Men arbeidet kompliseres av at Jeanette og Sofia har innledet et forhold etter at Jeanette ble forlatt av sin mann.
Jeanette fortsetter den intense jakten på Victoria Bergman og dette leder henne til internatskolen i Sigtuna, Danmark og hendelser i fortiden. Samtidig forsøker Sofia Zetterlund å finne tilbake til sitt rette jeg – en prosess som avdekker en dyster og smertefull fortid.

Dette er andre bok i trilogien Victoria Bergmans svakhet – og den er minst like bra som den første – Kråkejenta (som kom på min liste over 2012s beste bøker). Det er ingenting som er innlysende og selvfølgelig i denne historien. Hele tiden skifter historien, slik at de teoriene du trodde du måtte ha, er helt feil. Forfatterne viser stor psykologisk innsikt og skriver på en spennende, intens og litt ekkel måte – det ligger en følelse av uhygge under historien hele veien.

Slutten er så fantastisk overraskende at jeg måtte lese de to siste sidene tre ganger for å være helt sikker på at jeg hadde lest riktig! Trådene er i ferd med å samles, og når nå bind nummer 3 kommer ut i mars – får vi endelig alle svarene! Og jeg regner ikke med at noen av de svarene er åpenbare! FANTASTISK PSYKOLOGISK THRILLER!

Anmeldelse av bok nr 1 i trilogien

Anmeldelse av bok nr 3 i trilogien

 

2 tanker om “Hungerilden av Eriksson & Sundquist

  1. Så flott skrevet anmeldelse! Ble smittet av din iver for boken:) Har Kråkejenta liggende klar på vent her i heimen og jeg gleder meg veldig til å kaste meg over den!:) Høres fryktelig bra ut da bok nummer to, så skjønner jeg må ha bok nummer to ikke så langt unna. Godt å høre at bok nummer 3 ikke er så langt unna svingen heller:) Ha en herlig dag!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *