Høstens bøker fra Vigmostad & Bjørke

Helvete åpentHelvete åpent av Gard Sveen
(kommet)
Politietterforsker Tommy Bergmann finner en prostituert jente hardt skadet i en leilighet i Oslo. De omfattende skadene har urovekkende likhetstrekk med en rekke drap som ble tilstått at læreren Anders Rask for flere år siden. Men Rask sitter innelåst til psykiatrisk sikkerhetsavdeling – han kan ikke stå bak.
Moren til en av de drepte jentene leser om saken. Hun er sikker på at datterens gamle lærer er uskyldig dømt – og at hun vet hvem morderen er. Men uansett hvor overbevist hun er, kan hun likevel ikke si noe, for da vil hennes egen hemmelighet fra da datteren forsvant i 1988, bli avslørt.

SolefallSolefall av Knut A. Braa
(kommet)
En fjorten år gammel jente forsvinner sporløst, fem år senere varsler en mann om sin egen død. Den tidligere etterretningsagenten Tom Falck lever et rolig liv i Trondheim sammen med NRK-journalisten Hanne Sørensen. Helt til Hanne mottar et brev om et mulig drap. Tom Falck og hans politivenn Kurt Knudsen begynner å nøste i saken. Et nytt mord skjer og deretter enda ett. Og det som tilsynelatende var et selvmord og en gammel forsvinningssak, utvikler seg til noe helt annet. Samtidig skal norske myndigheter bestemme hvem som skal få ansvaret for sikkerheten til den største fastlandsinvesteringen noen gang, etableringen av jagerflybasen for F35 på Ørlandet. Storpolitikken har dermed ankommet Trondheim og i kjølvannet av den, følger de som har alt å vinne og ingenting å tape. Men alle har de et felles mål: Å stoppe Tom Falcks undersøkelser for enhver pris.

Fem dager igjenFem dager igjen av Julie Lawson Timmer
(kommet)
Mara Nichols er en kjærlig ektefelle og mor, en elsket datter og en suksessfull advokat. Hun har blitt diagnostisert med en sykdom som bare har én utgang og har gitt seg selv fem dager til å ta farvel.
Scott Coffman bor på en helt annen kant av landet og er fosterfar for en gutt på åtte år. Scott står overfor sin egen fem dager lange nedtelling før hans elskede fostersønn skal føres tilbake til sin biologiske mor. Scott og Mara blir kjent via et internettforum. Vennskapet som oppstår hjelper dem gjennom den vanskeligste og mest avgjørende uken i deres liv.
Fem dager igjen utforsker kjærlighetens og utholdenhetens grenser, og de hjerteskjærende beslutningene foreldre enkelte ganger må fatte.

Apple tree yardApple tree yard av Louise Doughty
(kommet)
Yvonne Carmichael har en strålende karrière, et nydelig hjem og en fantastisk ektemake. Men når hun en dag møter en ukjent, hemmelighetsfull mann, innleder hun et lidenskapelig forhold. Å holde de to ulike delene av livet atskilt er lett i begynnelsen, men hun kan ikke kontrollere det som så skjer.

 

 

 

 

OfflineOffline av Anne Holt
(kommer 31. august)
Det er vår, og året er 2014. Oslo rammes på nytt av terror. Denne gang er det norske muslimer som rammes, idet hovedkontoret til Islamsk Samarbeidsråd i Norge, ISAN, blir sprengt og 23 mennesker drept.
Mye tyder på at det er jihadister som står bak. Organisasjonen Profetens Sanne Ummah tar på seg skylden for terrorhandlingene og truer med flere. Skrekken i befolkningen stiger for hver uke som går, uten at politiet synes å komme nærmere svaret på hvem Profetens Sanne Ummah egentlig representerer.
Fjernt fra de store begivenhetene sitter Hanne Wilhelmsen i sitt selvpålagte indre eksil på Frogner. Hun har påtatt seg et spesialoppdrag fra Oslos politimester, en uløst forsvinningssak fra 1996. Da Hannes gamle venn og kollega Billy T. oppsøker henne, dypt bekymret over at sønnen ser ut til å ha konvertert til ytterliggående islam, begynner Hanne å innse at et kappløp mot krefter enda farligere enn antatt er i gang.
Mållinjen blir snart skremmende tydelig: 17. mai 2014, selve 200-årsjubileet for Norges Grunnlov.

Dødens elvDødens elv av Frits de Bourg
(kommer 1. september)
Foran øynene på 15 inviterte tilskuere krabber en maskert mann ned i en tønne med dynamitt og sprenger seg selv. De inviterte aner ikke hvem den maskerte mannen er, og kjenner heller ikke hverandre. Det eneste de har til felles, er at hver og en av dem  mottok en invitasjon uten avsender om å overvære seansen, med begrunnelsen at de alle bærer sin del av ansvaret for mannens død. En time før selvmordet fikk også journalist Nicolay Wolff invitasjonen. Han begynner å grave i saken, uvitende om hvilke gjenferd fra fortiden han kommer til å møte.

JernblodJernblod av Liza Marklund
(kommer 1. september)
Annika Bengtzons søster, Birgitta, har forsvunnet. Det siste livstegnet er en sms: Annika, hjelp meg!
Samtidig ser papirutgaven av Kvällspressen ut til å gå i graven. Med mindre et mirakel skjer, kommer sjefsredaktør Anders Schyman til å gå inn i historien som den som la ned den svenske journalistiskken.
En profilert rettssak om et bestialsk mord på en uteligger pågår mens dagene går og Birgitta forblir savnet. Forsvinningen konfronterer Annika atter en gang med hennes kompliserte fortid.
Dette er den siste boken i serien om Annika Bengtzon.

UglenUglen av Samuel Bjørk
(kommer 13. oktober)
Sandefjords rikeste skipsreder ligger for døden. Han har én betingelse før eldstesønnen arver formuen: Urent blod skal ikke blandes i slekten – sønnen får ikke gifte seg med noen med barn fra før. Men hans utkårede har både en sønn på to og en datter på fire. Barna sendes bort og paret vies i hemmelighet, men ekteskapet blir kort, dystert og blodig. Flere år senere vender søskenparet tilbake. Når en ung kvinne blir funnet drept, i en makaber stilling og overstrødd med fuglefjær, begynner noen å se sammenhenger tilbake til en annen tid. Etterforskerne Munch og Krüger er overhodet ikke forberedt på ondskapen de blir konfrontert med i saken.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *