Høstens bøker fra Kolon Forlag

Før snøen legger seg

Før snøen legger seg av Bjørn Bottolvs
(kommet)
Dette er den niende romanen om politibetjent Jo Kaasa og hans kolleger ved Voldsavsnittet på Majorstua politistasjon i Oslo. Avsnittet får det travelt da de i løpet av kort tid må etterforske to drapssaker. Første offer er en eldre mann som blir funnet hjemme hos seg selv, og straks etter blir en kvinne funnet i isen på Sognsvann, og obduksjonen viser at hun ikke har druknet. Jo Kaasa blir sterkt involvert i disse sakene, og ting blir ytterligere komplisert når han og kollegene hans i tillegg må etterforske en kidnappingssak, hvor offeret er nevø av den døde kvinnen i Sognsvann. Etterforskningen blir en reise gjennom Oslos underverden, fra forvirring, uklarhet og virkelighet, via overgrep, ensomhet, sjalusi til enkelhet, oversikt og oppklaring.

Det blir aldri lyst her

 

Det blir aldri lyst her av Tina Åmodt
(kommet)
Midt på vinteren reiser Sara med kjæresten Eli til Finnmark. Mens Eli jobber som fisker, tar Sara bilder av det øde landskapet. Sara strever med å få kontroll over tankene sine og seg selv. Det eneste hun er sikker på, er at hun må være der Eli er. Men er det kjærlighet som knytter dem sammen? Dette er en intens fortelling om avhengighet, makt, ambivalens og hemmeligheter – og om å prøve å se klart i mørket.

 

 

Håpet og festen

 

Håpet og festen av Kjersti Rorgemoen 
(kommer 23. september)
Under Bergens smog bur ein ubestemt skapning, ei ung kvinne, stranda på ein midlertidig hybel. Ho finansierer husleige, alkoholforbruk og studielån med lønna for arbeidet i makuleringstenesta til Fretex. Ho har ein kvernande eineale i sitt indre, men likar å bli forstyrra av vener.
Dette er ein roman om den latterlege avstanden mellom det vesle livet ein er bunden i og dei store banda som knyter verda saman. Om å drøyme om kven ein skulle ha blitt, og likevel bli stressa av å samanlikne seg med andre. Om å vere eller ikkje vere del av ein eigedomsmarknad, eit arbeidsliv, ein by. Om trivsel og fridom i blindsonene g om trongen til å forsvare seg.

Høstjakt

 

Høstjakt av Jørgen Gunnerud
(kommer 23. september)
Knut Moen i Kripos har akkurat avsluttet en tung drapssak på Sørlandet og ser fram til elgjakt sammen med lensmannen på Hadeland. Men allerede første dagen av jakta får de besøk av en mann som forteller at søskenbarnet hans er funnet drept, og dermed er høstferien over for lensmannen og for Moen, som blir satt på saken.

 

 

Alle nyanser av sinne av Mari Tveita Stagrim
(kommer 23. september)
Dette er en bok med syv fortellinger om alle de dagene som ikke ble sånn som man trodde de skulle bli. Når du står med øksa i hånda og har slått i stykker en dør, når du har sneket deg inn på en pelsdyrfarm og ikke vet hvorfor, når du har ligget med fem av kameratene til nesten-kjæresten din, når noen forteller deg at Norge er et fucka sosialdemokratisk høl, og om byen der det står skrevet «sug deg selv» med sprittusj på en dør.

4

 

4 av Stein Sørensen 
(kommer 21. oktober)
Året er 2014. Kyrre Tanding sitter med en elektronisk fotlenke og soner siste delen av en dom for medvirkning til drap. Men han venter ikke på løslatelsen. Han venter på den uformelle straffen det kriminelle miljøet har idømt ham. Slik har han levd i snart 11 år. Nå orker han ikke mer. For å befri seg, må han våge å bruke det eneste maktmiddelet han har. Sannheten. Om han forteller alt han vet, vil det ikke lenger ha noen hensikt å drepe ham. Historien er ødeleggende for Kyrre, men den er mer ødeleggende for de som truer ham.

Jordverv av Simen B. Hagerup
(kommer 28. oktober)
Dette er en fantasybok for voksne og første del i en trilogi. Mystiske krefter trekker pensjonisten Tatjana til en sær og fremmed verden, der menneskene lever i pakt med uforutsigbare åndevesener og forsøker å overleve i skyggen av et fallent storrike. Tatjana slår seg sammen med en lokal fisker og legger ut på en kontinentomspennende reise.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *