Høstens bøker fra Cappelen Damm

Disse bøkene fra Cappelen Damms høstliste gleder jeg meg litt ekstra til:
(Alle omtaler er hentet fra forlaget)

UnderkastelseUnderkastelse av Michel Houellebecq
(kommet)
Vi er i den nære fremtid og den middelaldrende akademikeren Fancois ser sitt liv sakte men sikker virke mer og mer meningsløst. Hans sexlyst er avtagende, foreldrene er døde og  hans livslange arbeid med ideene til den pessimistiske forfatteren Joris-Karl Huysmans leder ham ingensteds. I det sen-kapitalistiske samfunnet hvor konsum er den nye religionen, kjenner Francois seg sjelelig lunken og søker etter noe å fylle tilværelsen med. Og han er ikke alene. Presidentvalget i 2022 nærmer seg og sosialisten Hollande taper første runde. Dermed står kampen mellom høyreekstreme Marine Le Pen og Det mulimske brorskap og deres kandidat Mohammed Ben Abbes. De andre partiene foretrekker den moderate Ben Abbes, fremfor Le Pen og dermed får Frankrike sin første muslimske president. Over natten endrer landet seg: Kvinner får ikke lenger gå med skjørt offentlig og utestenges fra arbeidslivet, hundretusener av menn får jobb og arbeidsledigheten faller dramatisk. Sorbonne universiteten finansieres av en saudisk prins, polygami innføres og for Fancois får livet en ny retning.

Før de henter ossFør de henter oss av Peter Franziskus Strassegger
(kommet)
Alma og Oskar bor i et utarmet landskap. Den næringsrike jorda har blitt skylt vekk, og alt som igjen er noen få gamle naboer og en snart nedlagt bensinstasjon. Hver dag ser de etter bilen som skal komme å hente dem, og da er det viktig å være klar. Vi følger Alma gjennom det pre-apokalyptiske landskapet, hvor hun må gjøre det hun kan for å holde styr på Oskar og dagene, og i erindringene av et brutalt, glimtvis vakkert liv.

BrentBrent av Jane Casey
(kommet)
En ung kvinne setter seg inn i en drosje etter en fuktig kveld på byen. Da drosjesjåføren ikke kjører den veien hun har bedt om, skjønner hun at noe er galt. Hun har lest om morderen som går under navnet «Ildmannen». Så langt har han slått ihjel fire unge kvinner, for deretter å sette fyr på likene i avskjermede parkområder i London.
Kriminalbetjent Maeve Kerrigan blir tilkalt tidlig neste morgen da et femte offer blir funnet. Maeve er ung og ambisiøs, og ivrig etter å markere seg i drapsavsnittet. Men verken de mannlige kollegene eller kjæresten gjør det enkelt for henne. Da hun blir satt til å finne ut mer om det siste offerets bakgrunn, møter hun Louise, som gir henne et helt annerledes bilde av offeret. Jo mer Maeve får vite om Rebecca Haworths fortid, desto mer innbitt blir hun på å finne den skyldige. Men hvordan finne en morder som ingen har sett, og når det som finnes av bevis, har gått opp i røyk?

Skjult trusselSkjult trussel av Karin Slaughter
(kommer august)
Spesialagent Will Treng arbeider undercover selv om det skaper probelemer med forholdet til Sara Linton. Uten at noen av dem er klar over det, involveres de i samme sak, og begge havner i stor fare. Med sjokkerende vendinger kulminerer to etterforskninger i et forrykende klimaks.
Slaughter kaster et skarpt blikk på den menneskelige natur; Hva skjer når gode mennesker blir konfrontert med skjult ondskap i livet sitt?

 

 

Haimenneske

Haimenneske av Hans Olav Lahlum
(kommer 19. august)
K2 er blitt invitert til en hyggelig helt på et vakkert beliggende sørlandshotell. Hotellet viser seg å ligge på en øy og er dårlig tilpasset rullestolbrukere. Likevel blir Patricia med på det som skal vise seg å blir alt annet enn en avslappende helgeutflukt.
For nøyaktig ti år siden ble en liten guttebaby funnet ihjelslått i sin vugge på hotellet. Guttens to 16 år gamle søstre skulle passe på ham. Begge sverger på at de ikke har hatt noe med barnedrapet å gjøre. Likevel forsvant den ene av tvillingsøstrene sporløst like etter at udåden ble oppdaget. Barnets mor begikk selvmord kort tid etter. Nesten alle de gjenlevende gjestene fra den grufulle helgen er samlet på hotellet nå, og direktørens plan viser seg å være at K2 skal oppklare mysteriet. Spenningen stiger ytterligere når det viser seg at det i tillegg til de ni kjente beboerne på hotellet også befinner seg en lyssky tiende person der. Den går også for K2 og Patricia over i akutt frykt for eget liv når en av de tilstedeværende blir funnet skutt, samtidig som et uvær fører til strømbrudd.

NulltimenNulltimen av Lotta Lundberg
(kommer 1. september)
1945: Krigen er slutt, og i Berlins ruiner forsøker forfatteren Hedwig å stable på bena en tilværelse der det er mulig å skrive igjen. Men samvittigheten gnager: Gjorde hun egentlig alt som sto i hennes makt for å hindre at datteren ble sendt til Theresienstadt? Lever hun?
1983: Tenåringen Isa klipper i stykker dukken sin og havner hos psykolog. En dag bestemmer hun seg for å lage Det Store Terapispillet. Hvis man lander på feil rute, må man gå i Kaos, men det finnes måter å reparere verden på.
2004: Ingrid har førtidspensjonert seg og flyttet til en skjærgårdsøy med sin Parkinson-syke ektemann, presten Karl Erik. Men er det sykdommen som gjør at Ingrid føler seg stadig mindre til stede i Karl Eriks liv? Eller er han i ferd med å finne seg en annen?
I Nulltimen tegner Lotta Lundberg tre sterke, sammenvevde portretter av kvinner som må starte på nytt. Det er en rystende roman om livet og kunsten, kjærlighet og arbeid, om å være mor og å være barn. Og ikke minst om hvor vanskelig det er å vite om man skal bli stående ved dem man har elsket, eller om man skal bevege seg videre. Boken er basert på den sanne livshistorien til journalisten Cordelia Edvardson, som på grunn av sin jødiske far ble sendt til Auschwitz som 13-åring.

Arvingen av John Grisham
(kommer i september)
Seth Hubbard er en velstående mann som er dødende av lungekreft. Like før han dør, skriver han et nytt testamente som skaper store konflikter mellom de involverte.
Hvorfor ville Hubbard donere nesten hele sin formue til hushjelpen sin?
Jack Brigance, som vi husker fra Grishams første roman Tid for hevn tar saken. Igjen blir han utsatt for ubehagelig rasisme og fordommer i den lille byen Clanton, Mississippi.

RenhetRenhet av Jonathan Franzen
(kommer 14. september)
Pip Tyler vet ikke hvem hun er. Hippiemoren hennes har aldri villet fortelle hvem som er faren. Alt hun vil si er at han er farlig. Så farlig at moren har kuttet alle bånd til fortiden, fått ny identitet og lever avsondret i en liten by i California. Pip har en jobb hun avskyr og får sparken fra, hun er forelsket i en gift mann som ikke vil ha henne ikke engang etter at kona har stukket av med en annen fyr, og hun har studielån, et stort studielån. Pip trenger noen svar. Og hvem er bedre utstyrt til å gi henne alle de rette svarene enn den tyske fredsaktivisten Annagret? Hun setter Pip i kontakt med bevegelsen The Sunlight Project, og den karismatiske lederen og varsleren, Andreas Wolf, som har asyl i Bolivia. Pip trenger hjelp til å finne sin egentlige identitet. Wolf kan hjelpe henne, men hvorfor han er så interessert i akkurat henne forstår hun ikke. Alt hun vet er at intensiteten i forholdet mellom dem setter hennes konvensjonelle syn på rett og galt på spill.
Renhet er en bok om hemmeligheter; om hemmelige tjenester, statshemmeligheter, forretningshemmeligheter, men først og fremst om kraften i de hemmelighetene vi har for hverandre i familien. Det handler om hemmeligheter som binder oss sammen og styrer følelsene våre. Det er en mørk komedie om ungdommelig idealisme, ekstrem trofasthet og mord. Om gode og dårlige foreldre, journalister og varslere, om det allestedsværværende internettet og den eldgamle kampen mellom kjønnene.

I morgen er alt mørkt: Marlens historie av Sigbjørn Mostur
(kommer i september)
Parasitten MTG gjør mennesker til drapsmaskiner. Nå har den nådd Norge. Marlen skjønner hva som venter: Dette er slutten på alt. Men hun nekter å gi seg, og sammen med familien forsøker hun å unngå døden.
Som i alle kriser er det de svakeste, kvinner og barn som er de mest utsatte. Marlen må stable alt hun har av mot og viljestryke for å møte prøvelsene som venter.
(Andre bok i serien  – første bok: I morgen er alt mørkt)

Playground av Lars Kepler
(kommer i oktober)
Løytnant Jasmin Pascal-Anderson blir skutt, og hjertet hennes står stille i førti sekunder. Det hun opplever i disse sekundene skremmer henne, og hun sier døden begynner i en voldelig havneby. Da hennes fem år gamle sønn senere må opereres og legene stopper hjertet hans, vet Jasmin at han ikke kommer til å vende tilbake til livet på egenhånd hvis havnebyen på den andre siden virkelig finnes. Hva skal hun gjøre?
(Dette er forfatterparet Alexandre Coelho Ahndoril og Alexander Ahndorils første, fritstående thriller uten Joona Linna).

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *