Høstens bøker fra Aschehoug Forlag

Effekten av Susan av Peter Høeg
(Kommet)
Susan er 43 år, lektor i eksperimentell fysikk, mor til tenåringstvillinger og gift med Laban Svendsen. Hun har en forbløffende evne til å fremkalle oppriktighet, og mennesker betror seg spontant til henne. Det er effekten av Susan. Men Susan har misbrukt sitt talent. En lang fengselsstraff truer. Hun får imidlertid tilbud om ene siste utvei. Hun skal oppspore et kvinnelig medlem av en nedlagt kommisjon og få henne til å avsløre hemmeligheter med vidtrekkende konsekvenser. Ikke alle ønsker at sensitive opplysninger skal komme fram i lyset. Mektige krefter begynner å puste Susan og familien i nakken.

Foto: H. Aschehoug & Co

Foto: H. Aschehoug & Co

Mormor danset i regnet av Trude Teige
(Kommer 1. oktober)
Juni har arvet huset til besteforeldrene og dratt tilbake til øya der hun vokste opp. Om kveldene sitter hun på glassverandaen og minnes hvordan mormoren danset i hagen når det regnet. Allerede som barn forsto hun at det var noe med mormor, men ikke hva det var. Bortgjemt i en skuff finner Juni et bilde av mormoren sammen med en tysk soldat. I en eske finner hun brev fra 1946 med tysk poststempel. Mormoren har aldri nevnt at hun var i Tyskland i etterkrigsårene. På jakt etter mormorens hemmelighet reiser Juni til Demmin, en liten by i det som ble den russiske sonen da Tyskland kapitulerte i 1945. Konfrontert med en brutal og ukjent krigshistorie er hun plutselig usikker på om hun er villig til å betale prisen for å vite hvem hun er.

OppdagerenOppdageren av Harlan Coben
Siste bok i ungdomstrilogien
Mickey Bolitar er på jakt etter ledetråder som kan forklare de merkelige omstendighetene rundt farens død og den mystiske organisasjonen Abeona Shelter, som forfølger ham overalt. Det er gått åtte måneder siden Mickey så faren dø i en trafikkulykke. Det har vært en tid preget av løgner, mørke hemmeligheter og ubesvarte spørsmål. Når Mickey forsøker å hjelpe Ema med å lete etter hennes forsvunne online-kjæreste og hjelpe fienden sin, Troy, med et stort problem, dras han stadig dypere inn i mysteriet rundt Abeona Shelter. Han risikerer livet for å finne svarene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *