Høstdåd av Anders de la Motte


En sensommerkveld i 1990 telter fem barndomsvenner ved sin hemmelige badeplass, et nedlagt steinbrudd i Skåne. Videregående skole ligger bak dem, og voksenlivet venter. Stemningen er høy, men også vemodig, for vennene innser at kvelden både innebærer et farvel til ungdomstiden og til hverandre.
Når morgenen gryr og det første høstregnet har falt, flyter det en kropp opp i det mørke steinbruddsvannet. En tragisk ulykke, slår politiet fast. Ikke alle er overbevist om det.

Skåne 2017. Politietterforsker Anna Vesper flytter til den lille bygda Nedanås i Skåne med tenåringsdatteren Agnes. De forstår ganske raskt at ikke alle ønsker henne velkommen til bygda.
En dag kommer Elisabeth Vidje på besøk. Det er hun som eier huset og hun har selv bodd der. Hun forteller sin historie – historien om en familie som ble ødelagt da sønnen Simon druknet i steinbruddet i skogen for mange år siden. Hun forteller at saken aldri ble ordentlig etterforsket og oppfordrer Anna til å se nærmere på den.
Men det er sterke krefter i bygda som ikke vil trekke saken fram i dagslys igjen. Da Simon Vidje omkom i steinbruddet var han sammen med sine beste venner, deriblant sønnen til den tidligere politisjefen og datteren til en sentral kommunepolitiker. Men vil det dermed si at Simons død skyldtes noe annet enn en ulykke?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *