Helvete åpent av Gard Sveen

Helvete åpentTittel: Helvete åpent
Forfatter: Gard Sveen
Utgitt på Vigmostad & Bjørke 2015
Kilde: Bibliotekbok

Den våte hunden, en uskyldig labrador, la hodet på skakke da Tommy snudde seg. Den var fortsatt svart av blod rundt snuta. Mannen i baksetet satt stille og stirret ut gjennom frontruta.
«Hva gjorde dere inne i skogen?» sa Tommy lavt.
Mannen svarte ikke.
Kåre Gjervan rettet på bakspeilet og betraktet mannen som hadde ringt sentralen fra et av husene nede ved hovedveien.
«Jeg sier dere…», sa mannen i baksetet.
Han gjorde en pause, deretter lukket han øynene.
«Dette er djevelens verk.»

Forlagets omtale: 
Tommy Bergmann finner en hardt skadet, prostituert jente i en leilighet på Frogner. De omfattende skadene ligner på skadene ved en rekke drap læreren Anders Rask tilsto for flere år siden. Men Rask kan ikke stå bak, han er innelåst på psykiatrisk sikkerhetsavdeling. 
   På den andre siden av byen leser moren til en av de drepte jentene om saken. Hun er sikker på at datterens gamle lærer er uskyldig dømt. Hun vet hvem den virkelige morderen er? Eller er alt bare sykelig fantasi? Har Rask likevel lurt alle, var han ikke alene? Hun tør uansett ikke si noe. Fordi en enda større hemmelighet kan bli avslørt, en hemmelighet hun har holdt på siden datteren forsvant i 1988. 
   I jakten på sannheten om landets verste morder trår Tommy og kollega Susanne Bech inn i menneskets mørke irrganger, inn i helvete åpent.

HERLIG! HERLIG! HERLIG!
Jeg trenger egentlig bare dette ordet for å beskrive denne boken, men jeg skal gjøre et forsøk på å skrive litt mer.

Dette er psykologisk krim så fullstendig i min gate at jeg bare sitter å sitrer gjennom hele boken. Grøssende ekkelt, syke hjerner, hemmeligheter og skjulte sannheter hele veien gjør at denne boken sannsynligvis kommer til å havne på toppen av min «Beste bøker 2015-liste».

Det er noe med måten det er skrevet på, alt blir skummelt og ekkelt – man vet ikke hva som har med saken å gjøre, hvem som er en trussel, hvem som er farlig eller hvem som er gal – eller om kanskje vi alle er litt gale.

Akkurat da dørene åpnet seg og han skulle til å gå ut i det massive snøværet, fikk han en følelse av at han burde snu seg. Sykepleieren satt fortsatt i telefonen, men hun møtte blikket hans, som om hun hadde ventet på at han skulle snu seg.
Hun slo blikket ned og fortsatte telefonsamtalen.

Jøss, som denne mannen kan skrive! Jeg håper inderlig at han har planer om flere bøker om Tommy Bergmann – for dette ligger i internasjonal toppklasse – jeg har ikke hatt denne følelsen for en bok siden jeg var ny leser av Jeffery Deavers utmerkede thrillere.

Andre om boken:
Bokbloggeir
Tine Sundal
Sindre Hovdenakk – VG
Rune Fjellvang – Romerikes Blad

2 tanker om “Helvete åpent av Gard Sveen

  1. Skjønner at denne har krøpet rett under huden på deg 🙂 Takk for link, som du kanskje så, likte jeg den godt, men Pilegrimen var hakket bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *