Harry Hole er tilbake i juni

 

Lars EIvind Bones /Dagbladet

Lars EIvind Bones /Dagbladet

De sa det var slutt – at Harry Hole var død. Men som tidligere annonsert, så var han ikke død likevel. Det er med blandede følelser jeg venter på boken Politi som kommer 6. juni. Jeg har vært svoren Harry Hole-fan siden første bok, men synes at til og med Gjenferd var en bok for mye! Synes det hele blir dratt litt for langt, og Jo Nesbø ødelegger litt for seg selv ved å ha skrevet så ekstremt bra bøker tidligere at forventningene blir så høye at man fort blir skuffet. Gjenferd var overhodet ikke dårlig – den var en godt over gjennomsnittet bra krimbok – men pga forventningene ble jeg skuffet. Dessuten synes jeg slutten var så spekulativ at jeg bare tenkte: «Det kommer ei bok til». Og det gjør det altså… 6. juni kommer boka som har følgende beskrivelse fra forlaget:

Flere politimenn blir funnet drept på åsteder for gamle, uoppklarte drap som de selv har vært med på å etterforske. Drapene er ekstremt brutale og bestialske. Politiet står uten spor og mangler i tillegg sin beste etterforsker.
På et sykehus ligger en hardt skadet mann i koma. Rommet bevoktes av politiet, og ingen får vite hva den mystiske pasienten heter.

Det høres unektelig ut som en spennende historie, og jeg velger å ikke være forutinntatt – for det er jo ikke uten grunn av Jo Nesbø er nummer to på min ranking over favoritt(krim)forfattere, bare slått av Henning Mankell!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *