Gutten som slapp unna med tyveri, eiendomskrenkelse og assistert selvmord+andre eventyr av Aleksander R. Kirkwood Brown

Gutten som slapp unna med...Tittel: Gutten som slapp unna med tyveri, eiendomskrenkelse og assistert selvmord+andre eventyr
Forfatter: Aleksander R. Kirkwood Brown
Illustratør: Ayla T. Ihlen
Utgitt på Publica Bok AS 2013
Kilde: Anmeldereksemplar fra forfatteren

Soveværelset til prinsessen var et rosa fløyelsmareritt med bølgete draperier som hang fra taket og fikk meg til å føle meg som om jeg befant meg i livmoren til en spekkhogger. En kvalmende, nærmest kvelende eim av fioler gjorde at jeg ikke orket å tilbringe mye tid der inne. Det var ingen tegn på kamp, men et raskt søk produserte en tom ølflaske, en pakke mentolrøyk og en skosåle i størrelse fire og sytti. Det var ikke mye å gå på. Én ting var sikkert: om jeg ikke fant en ledetråd snart, ville prinsessen som ingen kunne målbinde bli målbundet for godt.

Forlagets omtale: 
Alle kjenner historien om gutten som kappåt med trollet, men ingen har noensinne tatt seg bryet med å fortelle trollets versjon av det som skjedde… før nå.
   13 av våre mest kjente og kjære folkeventyr gjenfortelles fra andre perspektiver og i nye situasjoner. Blant annet kan du lese om Veslefrikk med fela, som prøver lykken i Melodi Grand Prix, privatdetektiv Espen Askeladd, som må løse sin hittil vanskeligste sak, den snakkende pannekake, som får sitt eget talkshow og prinsessen som skiller seg fra Askeladden og prøver seg på singelmarkedet igjen. 

En utrolig morsom bok som man humrer seg gjennom. Her møter vi alle de kjente karakterene fra eventyrene vi kjenner så godt, men i en ny og moderne setting. For eksempel Askeladden og de gode hjelperne på Facebook.

Her er det humor, satire, ironi og samfunnskritikk i skjønn forening og det er veldig vellykket!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *