Grand Marine av Inger Marie Spange

Grand Marine

Tittel: Grand Marine
Forfatter: Inger Marie Spange
Utgitt på Aschehoug 2012
Kilde: Biblioteket

Et smell traff ham over høyre øre. Brillene flakset bortover de værgrå treplankene og over bryggekanten. En lammende kulde bredte seg rundt Asbjørn idet han traff vannet. Det siste han rakk å tenke før nakken brakk mot de skarpe steinene under vann var: «Jeg skulle advart Ulla».

Grand Marine er et mossefirma som utvikler maritim elektronikk. Asbjørn Grande har utviklet en metode for å kartlegge marint liv, som forenkler søk etter olje- og gassforekomster på dramatisk vis.
Da Asbjørn drukner, blir det først avskrevet som en ulykke, men så dukker det opp kryptiske beskjeder til barnebarnet Ulla, som er eneste arving, og hun forstår at noe er galt. Noen er villige til å gjøre alt for å få tilgang til den nye oppfinnelsen og sporene leder tilbake til en skjebnesvanger hendelse i Ullas fortid.

Boka overrasket meg på en positiv måte. Jeg er generell skeptisk til ny norsk krim (beklager, men det er så varierende kvalitet på det som blir gitt ut i denne sjangeren) så forventningene var ikke høye da jeg startet med denne boka av Inger Marie Spange. Heldigvis tok jeg denne gangen feil. Boka var spennende med et godt språk og et godt driv i historien.

Det er likevel et par ting som haltet for min del; henvisningene til kodene/gåtene som Ulla og bestefaren lekte seg med da Ulla var barn, er så direkte tatt fra Dan Browns idé at det ble irriterende for min del, og det er et par detaljer som gjør det litt for lett å gjennomskue løsningen (som jeg ikke kan si noe mer om uten å røpe for mye av handlingen). Men resten av boka er spennende nok til at boka havner på min liste over leseverdige bøker som jeg er glad for at jeg oppdaget, og jeg anbefaler den mer enn gjerne.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *