Game av Barry Lyga

PrintTittel: Game
(Bok nr. 2 i I Hunt Killers-trilogien)
Forfatter: Barry Lyga
Utgitt på Gyldendal 2014
Originaltittel: Game
Oversatt av Fartein Døvle Jonassen
Kilde: Bibliotekbok

Billy Dent stirret på speilbildet sitt. Han dro ikke riktig kjensel på seg selv, men det var ikke noe nytt. Billy hadde nesten alltid sett en fremmed i speilet, helt siden barndommen. I begynnelsen hadde han hatet og fryktet den skikkelsen som så ut til å forfølge ham overalt, luske på ham i speil og butikkvinduer. Men etterhvert begynte Billy å forstå at det han så i speilet, var det andre mennesker oppfattet når de så på ham.
Andre mennesker så liksom ikke den virkelige Billy. De så noe som lignet på dem selv. Noe som så menneskelig og dødelig ut. Noe som så ut som et bytte.
Utenfra kom den kvernende, mekaniske lyden av en avfallspresse. Billy trakk gardinene til side og kikket ut. Tre etasjer nedenfor knuste en søppelbil kildesorterte bokser og flasker.
Billy gliste: «Å, New York,» hvisket han. «Vi skal ha det så gøy!»

Forlagets omtale: 
Flere måneder er gått siden Jazz Dent hjalp politiet i Lobo’s Nod med å ta seriemorderen som gikk under navnet Imitatoren. Hver dag siden det har Jazz bebreidet seg selv fordi han indirekte hjalp fare med å rømme fra fengselet. Nå er Billy Dent på frifot, klar til å drepe igjen. Jazz’ ry har bredt seg langt ut over den søvninge hjembyens grenser, og når en iherdig etterforsker fra New York kommer på døra og ber om hjelp i en ny sak, klarer ikke Jazz å si nei. Hat-Dog-morderen terroriserer New York, og politiet famler i blinde. Jazz har allerede oppklart én forbrytelse, men til en høy pris. Uskyldige mennesker ble drept på grunn av ham. Kan han gjøre opp for seg ved å ta Hat-Dog-morderen? Eller vil Jazz bli fanget i morderens blodige spill?
   Og et sted er ute sitter Billy og følger med… og venter.

Dette er så spennende og nervepirrende og småekkelt at sidene nærmest blar av seg selv. Hele veien sitter jeg naglet til historien, og heier på Jazz, hans kjæreste Connie og deres stakkarslige kamerat Howie. De har alle sine egne grunner til å forfølge sakene, Jazz kanskje mest – for han vil så gjerne bevise, ikke minst for seg selv – at oppveksten med verdens mest beryktede seriemorder, ikke har ødelagt sjelelivet hans – at han ikke er sin fars sønn og at drapslysten ikke bare plutselig en dag kommer fordi det er det eneste han vet.

Jakten på Hat-Dog-morderen intensiveres utover i boken, til den strammer seg til i et skikkelig oppgjør på slutten – som bare slutter, midt i!!! Fordi dette er jo en trilogi, og maken til cliffhanger! Takk og lov for at dette er en serie jeg oppdager etter at alle tre bøkene ble utgitt – og at siste boken allerede er bestilt på biblioteket.

Resten av serien:
1. I Hunt Killers
3. Blod av mitt blod

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *